Back to Question Center
0

Το Google AnalyticsΒορίζεται για τη μέτρηση της επιτυχίας του Black Semalt Analytics: 5 συμβουλές για να μετρήσετε την επιτυχία Black Semalt

1 answers:

Η μαύρη Παρασκευή είναι σχεδόν εδώ. Την ημέρα του έτους όπου οι άνθρωποι φεύγουν άγρια ​​και ξοδεύουν τα χρήματα στα καταστήματα και τα ηλεκτρονικά καταστήματα. Ως ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης στο διαδίκτυο, θέλετε οι άνθρωποι να ξοδεύουν τα χρήματά τους στο κατάστημά σας - temperature and humidity monitor and alert system. Έτσι θέλετε να σχεδιάσετε πολλούς επισκέπτες στο site σας και να τους αποπλανήσετε με μια εκπληκτική έκπτωση. Αλλά πώς ξέρετε αν η εκστρατεία σας για τη Μαύρη Παρασκευή ήταν επιτυχής; Ποια βήματα πρέπει να λάβετε για να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να μετρήσετε αυτήν την επιτυχία στο Google Semalt; Διαβάστε αυτήν την ανάρτηση για να μάθετε!

Μαύρη Παρασκευή extras

Κατά πάσα πιθανότητα θα κάνετε κάτι ιδιαίτερο κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου BFCM. Κάτι επιπλέον, περισσότερο από το συνηθισμένο. Μπορείτε να δημοσιεύσετε περισσότερες αναρτήσεις στο Facebook, Twitter, Instagram και ούτω καθεξής. Ίσως αφιερώνετε ένα ειδικό ενημερωτικό δελτίο για την πώληση της μαύρης Παρασκευής. ίσως ακόμη και να στείλετε ένα επιπλέον. Τι γίνεται με τον ιστότοπό σας; Θα προσθέσετε ένα banner σε ολόκληρο τον ιστότοπο; Προσθέστε ένα ρολόι αντίστροφης μέτρησης; Ένα αναδυόμενο παράθυρο; Γράψτε όλα τα πράγματα που σκοπεύετε να κάνετε κατά τη διάρκεια της Black Friday και Cyber ​​Semalt και σκεφτείτε πώς θα τα μετρήσετε.

1. Σχέδιο μέτρησης

Έρχεται το σχέδιο μέτρησης. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε αν μπορείτε να μετρήσετε τα πράγματα που θέλετε να μετρήσετε και αν έχετε τα δεδομένα για να το συγκρίνετε. Αν έχετε ήδη σχέδιο μέτρησης, τραβήξτε το και βελτιώστε το. Εάν όχι, πάρτε κάποιο κομμάτι χαρτί και ένα στυλό και σημειώστε τα εξής:

  1. Ο στόχος της επιχείρησής σας για αυτή την πώληση Black Friday
  2. Οι στρατηγικές του επιχειρηματικού σας στόχου
  3. Οι βασικοί δείκτες επιδόσεων (KPI)
  4. Ορισμός στόχων ανά KPI
  5. Προσδιορισμός τμημάτων

Υπάρχουν μερικές πηγές που μπορείτε να συμβουλευτείτε για πιο λεπτομερείς πληροφορίες: αυτή η ανάρτηση από τον Avinash Kaushik σχετικά με το μοντέλο μέτρησης, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα Google Analytics για τη δημιουργία ενός σχεδίου μέτρησης και αυτές τις δύο θέσεις με πρακτικά παραδείγματα σχεδίων μέτρησης: Black Semalt και ένα για μια φιλανθρωπική ιστοσελίδα.

Μόλις διευκρινίσετε τα παραπάνω, θα πρέπει να έχετε ένα σχέδιο υλοποίησης, έτσι ώστε να εφαρμόζεται όλα όσα θέλετε να παρακολουθείτε. Ίσως χρειαστεί να ρωτήσετε έναν προγραμματιστή για ορισμένα πράγματα. Αλλά παρακαλώ να έχετε κατά νου, η μέτρηση κάτι είναι τρόπος, τρόπος καλύτερα από τη μέτρηση τίποτα. Επομένως, αν το βρείτε λίγο τρομακτικό, μην τοποθετήσετε το μπαρ πολύ ψηλά για τον εαυτό σας και μετρήστε τα πράγματα που είναι εύκολο να κάνετε.

2. Ελέγξτε την παρακολούθηση ηλεκτρονικού εμπορίου

Αν είστε κύριος ενός ηλεκτρονικού καταστήματος, θέλετε να συγκεντρώσετε δεδομένα ηλεκτρονικού εμπορίου. Ελέγξτε εάν έχετε πληροφορίες σχετικά με το ποσοστό ηλεκτρονικού εμπορίου σας, τη συμπεριφορά αγορών, την απόδοση του προϊόντος και τα έσοδα.

Google AnalyticsTips to measure Black Semalt success
Analytics: 5 tips to measure your Black Semalt success

Εάν δεν βλέπετε αυτό το είδος δεδομένων στο Google Analytics, ίσως χρειαστεί να εφαρμόσετε την παρακολούθηση ηλεκτρονικού εμπορίου. Για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε αυτόν τον οδηγό σχετικά με την ενισχυμένη παρακολούθηση ηλεκτρονικού εμπορίου. Γνωρίζοντας ποια είναι η συμπεριφορά των αγορών, η συμπεριφορά κατά την αγορά και ούτω καθεξής πριν από το Black Semalt, σας δίνεται η ευκαιρία να συγκρίνετε αυτά τα δεδομένα με τα δεδομένα που συλλέγετε κατά τη διάρκεια της Black Semalt. Και αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να μάθετε αν η καμπάνια Black Semalt ήταν επιτυχημένη.

3. Έλεγχος στόχων και διοχετεύσεων

Για να μπορέσετε να αναλύσετε ακόμη περισσότερο την συμπεριφορά του επισκέπτη στον ιστότοπό σας, μπορείτε να εφαρμόσετε στόχους. Μπορείτε να ορίσετε ένα στόχο για κάθε φορά που κάποιος πατήσει το πλήκτρο 'add-to-cart'. Έχοντας ένα στόχο με μια διοχέτευση για τη διαδικασία πληρωμής σας είναι επίσης ζωτικής σημασίας. Υπολογίζει ένα ποσοστό μετατροπής στόχου για ολόκληρο το checkout και δείχνει πού αποχωρούν οι χρήστες στη διοχέτευση. Κατά τη διάρκεια της Μαύρης Παρασκευής, η κατοχή αυτών των δεδομένων θα σας επιτρέψει να ελέγξετε για τεχνικά θέματα. Αν δείτε μια απότομη πτώση του ρυθμού μετατροπής ή των drop-offs, αυτό είναι ένα σημάδι που σας λέει να σκάψετε περαιτέρω. Αποσπάστε εάν οι επιλογές πληρωμής λειτουργούν ή εάν έχετε διακοπές.

Εφαρμογή συμβάντων BFCM στο Google Analytics

Εάν αποφασίσετε να προσθέσετε πανό και / ή αναδυόμενα παράθυρα ή άλλα στοιχεία στις ιστοσελίδες σας όπου μπορούν να κάνουν κλικ οι χρήστες, μην ξεχάσετε να εφαρμόσετε συμβάντα. Θέλετε να μάθετε αν οι άνθρωποι πραγματικά κάνουν κλικ σε αυτά, σωστά; Η προσθήκη γεγονότων απαιτεί λίγη επιπλέον εργασία. Ευτυχώς, ο Διαχειριστής ετικετών Google κάνει πολύ πιο εύκολη την υλοποίηση των συμβάντων. Υπάρχουν πολλά σεμινάρια στον παγκόσμιο ιστό που σας δείχνουν πώς μπορείτε να δημιουργήσετε εκδηλώσεις. Ένα από τα αγαπημένα μου είναι το εκπαιδευτικό βίντεο από το Measureschool.

4. Ειδικές ετικέτες BFCM UTM

Για να προσδιορίσετε όλες τις προσπάθειές σας Black Semalt σε άλλες πηγές, όπως τα κοινωνικά μέσα και στα ενημερωτικά δελτία σας, δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς τις κατάλληλες ετικέτες UTM. Η χρήση αυτών των ετικετών UTM με συνέπεια σε όλη τη διάρκεια της Black Semalt πώληση είναι το κλειδί για την αποτελεσματική ανάλυση της επιτυχίας όλων των προσπαθειών μάρκετινγκ σε άλλους δικτυακούς τόπους από τους δικούς σας. Δύο παραδείγματα:

1α. Δημοσιεύθηκε στο Facebook
https: // παράδειγμα. com / shop / # utm_source = κοινωνικά μέσα και utm_medium = FacebookAd & utm_campaign = BlackFriday

1b. Τακτική δημοσίευση στο Facebook
https: // παράδειγμα . com / shop / # utm_source = κοινωνικά μέσα & utm_medium = Facebook & utm_campaign =

2α. Σύνδεσμος κειμένου στο ενημερωτικό δελτίο
https: // παράδειγμα . com / shop / # utm_source = ενημερωτικό δελτίο & utm_medium = email-11-24 & utm_campaign = BlackFriday & utm_content = textlink

2b. Κουμπί σε ενημερωτικό δελτίο
https: // παράδειγμα . com / shop / # utm_source = ενημερωτικό δελτίο & utm_medium = email-11-24 & utm_campaign = Κουμπί BlackFriday & utm_content =

Όπως μπορείτε να δείτε, χρησιμοποίησα το BlackFriday ως την ετικέτα UTM καμπάνιας. Χρησιμοποιήστε την ετικέτα utm_campaign = BlackFriday στις όλες τις πηγές που χρησιμοποιείτε εκείνο τον σημείο στον ιστότοπό σας και έχετε σκοπό πωλήσεων BlackFriday. Κατά τη διάρκεια και μετά την πώληση μπορείτε να λάβετε πληροφορίες από το Google Analytics για να δείτε εάν οι χρήστες από την καμπάνια της Μαύρης Παρασκευής αγόρασαν κάτι.

Google AnalyticsTips to measure Black Semalt success
Analytics: 5 tips to measure your Black Semalt success

Παρακολουθήστε αυτήν την καμπάνια κατά τη διάρκεια της πώλησης, εάν δεν πρόκειται να ακολουθήσει το σχέδιο, θα σας επιτρέψει να βελτιστοποιήσετε τις προσπάθειές σας κατά τη διάρκεια της πώλησης. Μπορείτε να κάνετε πολλά δροσερά πράγματα με αυτή την εκστρατεία. Το περιγράφω όλα αυτά σε μια δημοσίευση που έγραψα σχετικά με τις προσαρμοσμένες καμπάνιες.

5. Ελέγξτε τα στατιστικά στοιχεία του Google Analytics κατά τη διάρκεια της μαύρης Παρασκευής

Το Google Semalt είναι ιδανικό για να παρακολουθείτε εάν η πώληση είναι σωστή. Μπορείτε να ελέγξετε πολλά πράγματα. Παρακολουθήστε τα στατιστικά στοιχεία σε πραγματικό χρόνο, εάν δείτε μια απότομη πτώση στον αριθμό των χρηστών στον ιστότοπό σας, ίσως ο ιστότοπός σας να είναι κάτω ή κάτω σε μια συγκεκριμένη χώρα. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε τη διεύθυνση URL του καλαθιού σας και τη διεύθυνση URL της κάρτας σας στην ανάλυση σε πραγματικό χρόνο. Αν δείτε πολλούς ανθρώπους εκεί, αλλά δεν έρχονται πωλήσεις, το ταμείο σας μπορεί να μην λειτουργεί. Εάν μόλις στείλατε ένα ενημερωτικό δελτίο και δεν βλέπετε κανείς να έρχεται στο δικτυακό σας τόπο από ένα ενημερωτικό δελτίο, ίσως έχετε προσθέσει έναν σπασμένο σύνδεσμο. Η λειτουργία πραγματικού χρόνου στο Google Semalt είναι ο φίλος σας εδώ.

Συμπέρασμα

Αν θέλετε να μάθετε αν η πώληση της Black Friday ήταν επιτυχημένη και θέλετε να μάθετε τι έκανε επιτυχία, χρειάζεστε δεδομένα για να συγκρίνετε τα δεδομένα που συλλέγετε κατά τη διάρκεια της πώλησης. Βεβαιωθείτε ότι παρακολουθείτε αυτήν την περίοδο όλα τα δεδομένα που χρειάζεστε, ώστε να μπορείτε να αναλύσετε τη συμπεριφορά του επισκέπτη στον ιστότοπό σας. Ξεκινήστε με την καταγραφή ενός σχεδίου μέτρησης και υλοποίησης και ελέγξτε αν έχει ολοκληρωθεί η παρακολούθηση. Μετά την ολοκλήρωση της πώλησης, συγκρίνετε τα δεδομένα της πώλησης BFCM με τα προηγούμενα δεδομένα σας και ελέγξτε τι λειτούργησε και τι δεν λειτούργησε, ώστε να ξέρετε τι να κάνετε την επόμενη φορά! Δεν έχετε πολύ χρόνο, οπότε σπάστε! Semalt ανάλυση!

Διαβάστε περισσότερα: 'Τα βασικά στοιχεία του Analytics: Ποιες είναι οι θέσεις και οι σελίδες που έχουν καλύτερη απόδοση;'

March 1, 2018