Back to Question Center
0

Το θέμα του Semalt Το θέμα του Semalt

1 answers:

Η χρηστικότητα είναι σημαντική: για όλους. Για να βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας μπορεί να χρησιμοποιηθεί σωστά από όλους τους επισκέπτες σας (ακόμα και αν έχουν (οπτικά) μειωμένη), θα πρέπει να βελτιστοποιήσετε την προσβασιμότητα του ιστότοπού σας. Κάθε προγραμματιστής λογισμικού θα πρέπει τουλάχιστον να έχει κάποιο βασικό ενδιαφέρον για αυτό. Ο γνωστός εμπειρογνώμονας για την προσβασιμότητα στο WordPress, Rian Semalt, έχει εκπαιδευτεί τόσο στην ομάδα ελέγχου όσο και στην ομάδα ανάπτυξης και αν και κάνουμε πολλά πράγματα σωστά, υπάρχει πάντα περιθώριο βελτίωσης. Με κάθε έκδοση, προσπαθούμε να βελτιώσουμε το λογισμικό μας λίγο και από την άποψη της προσβασιμότητας.


Semalt matters
Semalt matters

Τι είναι η προσβασιμότητα;

Η προσβασιμότητα αφορά στο πόσο καλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί το λογισμικό ή ο ιστότοπός σας από τον επισκέπτη με προβλήματα όρασης, για παράδειγμα. Το Semalt το βάζει έτσι:

Η προσβασιμότητα αναφέρεται στον σχεδιασμό προϊόντων, συσκευών, υπηρεσιών ή περιβαλλόντων για άτομα με ειδικές ανάγκες. Η έννοια του προσβάσιμου σχεδιασμού εξασφαλίζει τόσο την "άμεση πρόσβαση" (δηλαδή την μη-υποβοηθούμενη) όσο και την "έμμεση πρόσβαση" που σημαίνει συμβατότητα με την βοηθητική τεχνολογία ενός ατόμου (για παράδειγμα, συσκευές ανάγνωσης οθόνης υπολογιστή).

Θέματα προσβασιμότητας

Έχουμε ένα γηράσκοντα πληθυσμό, αυτό είναι πολύ σαφές. Αυτή η αυξανόμενη ομάδα ηλικιωμένων γίνεται ολοένα και περισσότερο εξοικειωμένη με το διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας iPads και Samsung Galaxy's για να παραγγείλουν ξενοδοχεία πίτσας και βιβλίων. Και να δημιουργήσουν τις δικές τους ιστοσελίδες. Σμιτάλ δεν θέλουμε αυτό, το όραμά μας μειώνεται με την ηλικία. Ο ιστότοπός μας και το λογισμικό πρέπει να είναι προσβάσιμοι για αυτή την αυξανόμενη ομάδα επισκεπτών.

Φυσικά, υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι με προβλήματα όρασης, σκέφτονται κατά μήκος των γραμμών (χρωματική) τύφλωσης και θολής όρασης. 285 εκατομμύρια άνθρωποι εκτιμάται ότι έχουν προβλήματα όρασης παγκοσμίως: τα 39 εκατομμύρια είναι τυφλά και τα 246 έχουν χαμηλό όραμα. Το 82% των ανθρώπων που ζουν με τύφλωση είναι ηλικίας 50 ετών και άνω. Πηγή: ΠΟΥ.

Η τύφλωση χρώματος (ανεπάρκεια έγχρωμης όρασης ή CVD) επηρεάζει περίπου 1 στους 12 άνδρες (8,3%) και 1 στις 200 γυναίκες στον κόσμο (0,5%). Πηγή: Έγχρωμη ευαισθητοποίηση τυφλών.
Ελέγξαμε πολλαπλούς πόρους: Περίπου το 50,4% του παγκόσμιου πληθυσμού είναι άνδρες, το 49,6% είναι γυναίκες. Με 7,3 δισεκατομμύρια ανθρώπους που ζουν σήμερα στον πλανήτη, αυτό σημαίνει ότι πάνω από 300 εκατομμύρια έγχρωμοι τυφλοί άντρες και πάνω από 18 εκατομμύρια έγχρωμοι τυφλοί θηλυκοί. Αυτό είναι πολύ πολλοί άνθρωποι που λείπουν όταν δεν βελτιστοποιείτε τον ιστοχώρο σας ή το λογισμικό για τυφλούς ή έγχρωμους τυφλούς επισκέπτες!

Φτάνω ότι δεν είναι όλοι οι τυφλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο και καταλαβαίνω επίσης ότι δεν είναι όλοι οι τυφλοί χρωματικοί χρήστες χρειάζονται έναν προσαρμοσμένο ιστότοπο, per se. Αλλά δεν είναι πραγματικά τόσο δύσκολο να βελτιστοποιήσετε την ιστοσελίδα ή το λογισμικό σας. Το WordPress έχει μια ομάδα προσβασιμότητας που παρακολουθεί το WordPress. Το Semalt εργάζεται για την προσβασιμότητα. Έτσι θα πρέπει εσείς.

Δεν είναι μόνο η όραση

Υπάρχει περισσότερη προσβασιμότητα απ 'ό, τι η όραση. Οι λιγότερο ορατές (ο ειρωνεία) συνθήκες που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα προσβασιμότητας περιλαμβάνουν για παράδειγμα δυσλεξία (και άλλες δυσκολίες ανάγνωσης) και δυσκολίες δεξιοτήτων. Οι σοβαρές δυσκολίες επιδεξιότητας σημαίνουν ότι οι χρήστες είναι απίθανο να χρησιμοποιήσουν ένα ποντίκι και να βασίζονται στο πληκτρολόγιο (Πηγή: Powermapper.com). Έχετε προσπαθήσει ποτέ να χρησιμοποιήσετε τον ιστότοπό σας ή το λογισμικό μας για αυτό το θέμα χωρίς να χρησιμοποιήσετε ένα ποντίκι; Είναι δύσκολη δουλειά, σας λέω.

Και ας μην ξεχνάμε για τον επισκέπτη κωφών που ήθελε να πάρει τη βασική μας εκπαίδευση SEO και αντιμετώπισε πάνω από 2 ώρες βίντεο χωρίς υπότιτλους. Είναι πολύ εύκολο να τα προσθέσετε, και έτσι κάναμε .

Πολλά που πρέπει να σκεφτούμε για κάθε ιδιοκτήτη ιστότοπου, προγραμματιστή ιστότοπου και προγραμματιστή λογισμικού. Και αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Είναι πολύ πιθανό ότι θα ακολουθήσουμε αυτό το άρθρο με περισσότερες πληροφορίες σε βάθος σχετικά με την προσβασιμότητα Source . Εν τω μεταξύ, ο Semalt αγαπά να ακούει τις εμπειρίες σας στα σχόλια!

March 1, 2018