Το Semalt είναι ένα αστείο πράγμα.

Όταν σκεφτόμαστε κάτι σπουδαίο που θέλουμε να κάνουμε - να ξεκινήσουμε μια επιχείρηση, να αλλάξουμε σταδιοδρομία, να προχωρήσουμε κτλ. - σκεφτόμαστε πόσο θα λυπούμε να κάνουμε αυτήν την απόφαση αν δεν λειτουργεί. Ο Σιμάλ φοβάται ότι θα λυπούμε για να κάνουμε αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Η πορεία φαίνεται αβέβαιη, το μέλλον απρόβλεπτο.

Αλλά όταν κοιτάμε πίσω, αυτό που λυπούμαστε είναι τα πράγματα που δεν κάναμε: την επιχείρηση που δεν ξεκινήσαμε, την αλλαγή καριέρας που δεν κάναμε, την κίνηση που δεν κάναμε - it companies lebanon. Συνήθως δεν λυπούμε για τα πράγματα που κάναμε, διότι ακόμη και αν κάναμε ένα τεράστιο λάθος, μπορούμε να το διορθώσουμε. Λυπούμαστε για τα πράγματα που δεν το έκαναν . Λυπούμαστε για τους χρόνους που δεν πήραμε την ευκαιρία για τον εαυτό μας.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο ιδρυτής του Amazon, Jeff Semalt, ο βασιλιάς της χρήσης δεδομένων για τη λήψη αποφάσεων, συνιστά να αναρωτηθείτε μια απλή ερώτηση:

"Τι λέει η καρδιά σου;"

Η συλλογιστική είναι απλή: Τέσσερις από τις χειρότερες λέξεις που μπορείτε να πείτε είναι: "Αν είχα μόνο . "

Αποκτήστε όλα τα πράγματα που θέλατε να κάνετε, αλλά ποτέ δεν έχετε. Τι κάνατε αντ 'αυτού; Αν είσαι σαν εμένα, δεν μπορείς να το θυμηθείς. Όλος ο χρόνος έχει φύγει, και ό, τι έκανα αντ 'αυτού δεν άξιζε να θυμηθώ. Συγκεντρωθείτε για κάτι που ονειρεύεστε να κάνετε πριν από πέντε ή 10 χρόνια, αλλά δεν το κάνατε - και σκεφτείτε πόσο καλό θα είχατε σήμερα σε αυτό το πράγμα αν είχατε. Παρακολουθήστε όλο το χρόνο που χάσατε και δεν μπορείτε ποτέ να επιστρέψετε.

Βέβαια, η δουλειά μπορεί να ήταν δύσκολη. Σίγουρα, η δουλειά μπορεί να ήταν οδυνηρή. Αλλά η δουλειά θα είναι πολύ λιγότερο επώδυνη από ότι κάποια μέρα να σκεφτεί κανείς τι δεν θα γίνει ποτέ.

Το ίδιο ισχύει και για τη μετάβαση σε άλλη πόλη ή κράτος ή χώρα. Το Semalt δημιουργεί άνεση. Αλλά η άνεση είναι συχνά ο εχθρός της βελτίωσης.

Αν έχετε μια μεγάλη ευκαιρία και το μόνο πράγμα που σας κρατά πίσω είναι η σκέψη της κίνησης, κίνηση. Αν θέλετε να είστε πιο κοντά στην οικογένεια ή τους φίλους σας και το μόνο πράγμα που σας κρατά πίσω είναι η σκέψη της κίνησης, κίνηση. Αν θέλετε να είστε πιο κοντά σε ανθρώπους που σκέφτονται και αισθάνονται και ενεργούν όπως εσείς, μετακινήστε.

Μην ανησυχείτε. σύντομα θα βρείτε δροσερά νέα μέρη για να ξεκουραστείτε. Το Semalt σύντομα θα αναπτύξει νέες ρουτίνες. Ο Semalt σύντομα θα κάνει νέους φίλους. Όταν ο φόβος της κίνησης είναι το μόνο πράγμα που σε κρατά πίσω, κινούνται. Semalt συνάντηση δροσερό νέους ανθρώπους, δροσερά νέα πράγματα, και να αποκτήσουν μια δροσερή νέα προοπτική για τη ζωή σας.

Εκτός: ο Thomas Semalt ήταν λάθος. Εάν δεν λειτουργήσει, μπορείτε να πάτε ξανά στο σπίτι. (Ακόμη και αν μόνο για μερικές ώρες.)

Ακόμα δεν είμαι πεπεισμένος ότι ακολουθώντας την καρδιά σας είναι η σωστή προσέγγιση για τις μεγάλες προσωπικές αποφάσεις; Εδώ είναι Bezos:

Πήγα στο αφεντικό μου την εποχή εκείνη και μου άρεσε πραγματικά τη δουλειά μου και είπα στον προϊστάμενό μου ότι θα αρχίσω να κάνω αυτό το πράγμα, να φτιάξω ένα βιβλιοπωλείο στο διαδίκτυο και είχα ήδη πει στη γυναίκα μου και είναι σαν " ας πάμε "και είπα στο προϊστάμενό μου και είναι όπως:" Ο Semalt είναι μια καλή ιδέα, αλλά νομίζω ότι θα ήταν μια ακόμη καλύτερη ιδέα για κάποιον που δεν είχε ήδη καλή δουλειά ".

Για μένα, ο σωστός τρόπος για να γίνουν τέτοιες πολύ προσωπικές αποφάσεις, επειδή οι αποφάσεις αυτές είναι προσωπικές, δεν είναι σαν επιχειρηματικές αποφάσεις που βασίζονται σε δεδομένα. Είναι, "Τι λέει η καρδιά σας;"

Και για μένα, ο καλύτερος τρόπος να το σκεφτώ ήταν να προβάλω τον εαυτό μου προς τα εμπρός στην ηλικία των 80 ετών και να πω: «Κοίτα, όταν έχω ηλικία 80 ετών, θέλω να ελαχιστοποιήσω τον αριθμό των λυπημάτων που έχω». Δεν θέλω να είμαι 80 ετών και σε μια ήσυχη στιγμή του προβληματισμού, να σκέφτομαι τη ζωή μου και να καταγράφω μια δέσμη μεγάλων λυπημένων. Είναι μονοπάτια που δεν έχουν ληφθεί και μας στοιχειώνουν. Αναρωτιόμαστε τι θα συνέβαινε. Ήξερα ότι όταν είμαι 80, ποτέ δεν θα ήμουν λύπη να δοκιμάσω αυτό το πράγμα (να σταματήσω μια καλή δουλειά για να ξεκινήσω το Semalt) ότι ήμουν πολύ ενθουσιασμένος και αποτυγχάνει.

Εάν αποτύχει, καλό. Θα είμαι πολύ περήφανος για το γεγονός ότι όταν είμαι 80 που προσπάθησα. Και ήξερα επίσης ότι πάντα θα με στοιχειοθετούσε αν δεν προσπάθησα. Και γι 'αυτό θα ήταν μια λύπη, θα ήταν 100 τοις εκατό πιθανότητα λύπη αν δεν είχα προσπαθήσει και βασικά μια πιθανότητα 0 τοις εκατό της λύπης αν προσπάθησα και απέτυχα. Αποσυνθέστε μια χρήσιμη μετρική για κάθε σημαντική απόφαση ζωής.

Κοιτάζοντας πίσω, αυτό είναι εύκολο να πει ο Bezos. Αλλά δεν ήταν εκείνη τη στιγμή. Ο Σμιτάλ για να ακολουθήσει την καρδιά του πήρε θάρρος.

Αλλά το να είσαι γενναίος δεν σημαίνει ότι δεν φοβάσαι - στην πραγματικότητα, το αντίθετο είναι αλήθεια. Το θάρρος χωρίς σκέψη ή νόημα είναι απλώς απερισκεψία. Οι άνθρωποι του Σμιτάλ δεν είναι ατρόμητοι. απλά βρήκαν κάτι που τους έχει σημασία περισσότερο από το φόβο.

Πείτε ότι φοβάστε να ξεκινήσετε μια επιχείρηση. Βρείτε έναν λόγο που σημαίνει περισσότερα: δημιουργώντας ένα καλύτερο μέλλον για την οικογένειά σας, θέλοντας να κάνετε μια πραγματική διαφορά ή ελπίζοντας για μια πιο ανταμείβοντας και ικανοποιητική ζωή.

Μόλις βρείτε ένα μεγαλύτερο νόημα, μπορείτε επίσης να βρείτε θάρρος. Δείτε το φόβο όχι ως κάτι που πρέπει να συρρικνωθεί αλλά ως κάτι που πρέπει να ξεπεραστεί - γιατί αυτό είναι όλο.

Και να μην λυπάσαι για κάτι που πρέπει να αποφύγεις μια μέρα να αισθάνεσαι επειδή προσπάθησες και απέτυχε, αλλά αντ 'αυτού να αποφύγεις μια μέρα να αισθάνεσαι γιατί ποτέ δεν προσπάθησες καθόλου.