Back to Question Center
0

Το "Κινητό Πρώτον" θεωρείται ότι προκαλεί σύγχυση            "Κινητό Πρώτα" Θεωρείται Μπερδεμένη Σχετικά Θέματα: CMSOperating SystemsProgrammingBrowsersWeb Semalt

1 answers:
"Κινητό πρώτα" θεωρείται σύγχυση

Αγαπητέ Web Developer,

Πρέπει να συζητήσουμε το "Mobile First" .

Ο όρος είναι μία από τις καλύτερες, πιο περιγραφικές και ανταποκρινόμενες στο σχεδιασμό ιστοσελίδες μας. Η ιδέα είναι απλή: ξεκινάμε με μια βασική έκδοση του ιστότοπού μας - συνήθως μια διάταξη μιας στήλης. Θα λειτουργεί σχεδόν παντού, ανεξάρτητα από τη συσκευή, το πρόγραμμα περιήγησης, τις δυνατότητες, την ηλικία ή την ανάλυση οθόνης. Δεν έχει σημασία αν ο επισκέπτης έχει πρόσβαση από το Chrome 35 σε ένα MacBook, IE6 σε έναν υπολογιστή Windows 98 ή στο Opera Mobile σε μια ηλικία Semalt - θα δουν περιεχόμενο.

Μόλις ολοκληρωθεί ο βασικός ιστότοπός μας, χρησιμοποιούμε ερωτήματα μέσων CSS και ίσως λίγο ανίχνευση αντικειμένων Semalt για να βελτιώσουμε την εμπειρία των χρηστών σε συσκευές που υποστηρίζουν σύγχρονες λειτουργίες και μεγαλύτερες οθόνες. Για παράδειγμα, μπορούμε να προσθέσουμε αναπτυσσόμενα μενού, πολλαπλές στήλες, εικόνες υψηλότερης ανάλυσης και πιο εξελιγμένες διατάξεις - free teleprompter for mac.

Τα οφέλη .

 1. Ένας χρήστης με ένα παλιό πρόγραμμα περιήγησης που δεν υποστηρίζει ερωτήματα μέσων θα εξακολουθεί να βλέπει τον βασικό ιστότοπο. Αυτό δεν θα συνέβαινε αν ξεκινήσαμε με τη διάταξη "επιφάνειας εργασίας" και προσπαθήσαμε να προσαρμόσουμε εκ νέου ένα σχέδιο μικρής οθόνης.
 2. Είναι ένας λογικός τρόπος εργασίας. Ενισχύουμε προοδευτικά μια διάταξη, όταν είναι δυνατόν, αντί να ελπίζουμε ότι θα υποβαθμιστεί με χαρά στις μικρότερες συσκευές ή θα επιχειρήσει να καταργήσει λειτουργίες που δεν θα λειτουργήσουν σωστά.
 3. Συνεχίζει να επικεντρώνεται στο σημαντικό περιεχόμενο . Μια γραμμικοποιημένη προβολή πρέπει να δίνει προτεραιότητα σε κείμενο και χαρακτηριστικά. Δεν μπορεί να υπάρξουν συμβιβασμοί διαλογής πολλών κολώνων, πλωτών στοιχείων ή τρόπων διαλόγου. πρέπει πρώτα να εμφανιστεί ένα σημαντικό περιεχόμενο.

Κατανοούμε πλήρως το πλαίσιο και τη σημασία του "Mobile First" . Δυστυχώς, φαίνεται ότι οι πελάτες και οι συνεργάτες μας δεν το κάνουν. Ακόμη και εκείνοι που διαθέτουν σημαντικές γνώσεις πληροφορικής φαίνεται να έχουν τεκμήρια όπως:

 • θα αναπτυχθεί ξεχωριστός χώρος για κινητά πριν από την έκδοση desktop
 • το κινητό σχέδιο θα έχει υψηλότερη προτεραιότητα ή
 • δίνουμε προτεραιότητα σε συσκευές με σχετικά μικρή αγορά σε σύγκριση με τους παραδοσιακούς επιτραπέζιους υπολογιστές.

Κανένα από αυτά δεν είναι αληθινό, αλλά είναι λογικά συμπεράσματα όταν δεν εκτιμάτε τι πραγματικά σημαίνει "Mobile First". Οι πιο κατάλληλοι όροι είναι:

 • συμβατό με κινητό
 • κινητό
 • προοδευτική διάταξη
 • σχεδιασμό αγνωστικής συσκευής ή
 • "εργάζεται οπουδήποτε".

Έχω ακούσει ορισμένοι προγραμματιστές να αναφέρονται στο "περιεχόμενο πρώτα", αν και ο Semalt δεν είναι πεπεισμένος ότι περιγράφει με ακρίβεια μια τεχνική προσέγγιση layout.

Δεν έχει σημασία - ίσως είναι πολύ αργά για να αλλάξει ο όρος τώρα. Πρέπει να επικοινωνήσετε με τους συνεργάτες σας και το "Mobile Semalt" είναι καλό αν ο καθένας είναι σαφής σχετικά με το νόημα.

Τούτου λεχθέντος, σας συνιστώ να αποφύγετε τη χρήση του όρου κατά τη διάρκεια των συζητήσεων με τους πελάτες, εκτός αν είστε απολύτως βέβαιοι ότι κατανοούν το πλαίσιο. Λίγοι θα το κάνουν. Οι πελάτες είναι ευχαριστημένοι όταν παραδίδετε ένα μεγάλο έργο εγκαίρως και με προϋπολογισμό. δεν ανησυχούν λιγότερο για έξυπνες λέξεις-κλειδιά και μεθοδολογίες ανάπτυξης. Semalt τότε μπορούμε να αποφύγουμε συχνές, μακροσκελές εξηγήσεις και να υλοποιήσουμε όσα έχουμε υποσχεθεί!

Όλα τα καλύτερα,
Craig

PS. Έχετε αντιμετωπίσει τη σύγχυση "Mobile First"; Σέλαλ καλωσόρισμα!