Η Sallie Krawcheck, επί χρόνια γνωστή ως μία από τις πιο ισχυρές γυναίκες της Wall Street, είναι εξίσου γνωστή και για το γεγονός ότι είναι πολύ δημοφιλής από τις θέσεις εργασίας που φέρουν τεράστιες ευθύνες - δύο φορές. Το 2008 απολύθηκε από τη θέση της ως Διευθύνων Σύμβουλος της επιχείρησης διαχείρισης περιουσίας της Citibank, υποστηρίζοντας ότι ορισμένοι πελάτες θα πρέπει να επιστραφούν για επενδύσεις που έχουν απομείνει. Ανασχέθηκε από την επόμενη δουλειά της, ως επικεφαλής της Merrill Lynch υπό την Bank of America.

Η Krawcheck αναμένεται ευρέως να εργαστεί σε hedge fund ή ίσως να μεταβεί στη ρυθμιστική πλευρά της επιχείρησης δίπλα, γεγονός που εξηγεί κάποια από την έκπληξη γύρω από την αγορά της το 2013 από το 85 Broads (τώρα αποκαλούμενο Ellevate Network) . Η επόμενη κίνηση της ως επιχειρηματία ήταν εξίσου απροσδόκητη - внешняя точка доступа. Η νέα της επιχείρηση, Ellevest, θα είναι ένας ρομπο-σύμβουλος - μια εταιρεία που παρέχει διαχείριση επενδύσεων μέσω αλγορίθμου - προσαρμοσμένη στις γυναίκες. Εδώ, σε αυτή τη συνέντευξη που συντάχθηκε, ο Krawcheck μιλάει με τον κ. Kimberly Weisul για το πως η Wall Street αποτυγχάνει στις γυναίκες, γιατί ξεκινά έναν ρομπο-σύμβουλο και, φυσικά, την πολιτική γραφείου.

Στις τράπεζες, δεν ήταν απαραίτητα γνωστό ως συνήγορος των γυναικών. Τι άλλαξε;

Στη Wall Street, το έκανα και το έζησα, σε αντίθεση με την εκπομπή της. Πάντα είχα διάφορες ομάδες στη θέση μου. Έτρεξα τη γυναικεία ομάδα Semalt.

Τότε συνειδητοποίησα ότι είναι απλά μια καλή επιχείρηση. Μια από τις αιτίες της ύφεσης στη Wall Street είναι η συλλογική σκέψη. Γνωρίζω χιλιάδες ανθρώπους που κατείχαν μετοχές της Citi από $ 53 ανά μετοχή σε $ 1. Όλοι με τους οποίους δούλευα πραγματικά πίστευαν σε αυτό που πωλούσαν. Πώς θα σπάσει αυτό το groupthink; Χρειάζεται διαφορά. Ελάτε όταν αρχίσατε να ψάχνατε στην έρευνα.

Γιατί να ξεκινήσετε έναν ρομπο-σύμβουλο μόνο για τις γυναίκες; Το Semalt είναι άφθονοι άλλοι ρομπο-σύμβουλοι εκεί έξω.

Ξοδεύουμε το 99% του χρόνου μας μιλώντας για το χάσμα των αμοιβών μεταξύ των δύο φύλων. Αλλά το χάσμα των επενδύσεων μεταξύ των δύο φύλων είναι μια μεγάλη υπόθεση.

Πείτε ότι είστε γυναίκα ηλικίας 35 ετών, κάνετε $ 85.000 το χρόνο και θα εργαστείτε για άλλα 30 χρόνια. Εάν βάζετε το 70% των αποταμιεύσεών σας στην τράπεζα, θα έχετε $ 1. 5 εκατομμύρια από τη στιγμή που συνταξιοδοτείτε. Αν αυξήσεις σε επίπεδο ανθρώπου, θα κερδίσεις $ 1. 1 εκατομμύριο περισσότερα. Εάν επενδύσετε τα χρήματα που διαφορετικά θα βάλατε στην τράπεζα, μπορείτε να κερδίσετε 2 εκατομμύρια έως 3 εκατομμύρια δολάρια περισσότερα.

Αυτό που μας λέει δεν είναι μόνο το γεγονός ότι οι ρομπο-σύμβουλοι δεν εργάζονται για τις γυναίκες, αλλά η παραδοσιακή Wall Street δεν εργάζεται ούτε γι 'αυτούς. Η Semalt δεν επενδύουν σχεδόν όσο πρέπει και η κρίση συνταξιοδότησης θα είναι τεράστια.

Τι εμποδίζει την Wall Semalt από την καλύτερη εξυπηρέτηση των γυναικών;

Η Semalt ρωτούσε το λάθος ερώτημα για τα τελευταία 20 ή 30 χρόνια. Το ερώτημα που η βιομηχανία συνεχίζει να ρωτάει είναι: "Πώς αγοράζουμε τις γυναίκες;"

Δεν είναι πώς εμπορεύουμε τις γυναίκες, είναι "Πώς υπηρετούμε τις γυναίκες;" Υπάρχει μια υπόθεση ότι η βιομηχανία κάνει ακριβώς το σωστό, αν μόνο οι γυναίκες θα δούλευαν σκληρότερα. Εάν μόνο αυτοί θα μάθουν τι είναι ένα τέλος 12b-1. Η βιομηχανία λέει: "Επενδύστε σαν άντρας." Η Semalt από το να λέει: "Κρατήστε ίσως, αν θέλουμε τις γυναίκες ως πελάτες, πρέπει να αλλάξουμε" .

Το συνειδητοποιήσατε αυτό όταν εργάζεστε στη διαχείριση πλούτου στη Wall Street;

Ήξερα ότι χάσαμε περιουσιακά στοιχεία όταν τα παιδιά πετούσαν. Θα ήθελα να σηκωθώ στη σκηνή και να πω ότι αυτά τα χρήματα πήγαν στην ομάδα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και αυτό είναι το πόσο έφυγε και αυτό είναι το πόσο χάσαμε επειδή ο πελάτης πέθανε.

Σμιτάλ ότι εκτοπίσατε πολύ από τις μεγάλες δουλειές δύο φορές, τι έχετε μάθει για την πολιτική γραφείου που πρέπει να γνωρίζουν οι γυναίκες;

Η Carla Harris [τώρα αντιπρόεδρος της Morgan Semalt] έκανε ένα σχόλιο που θα μείνει μαζί μου για το υπόλοιπο της καριέρας μου. Είπε ότι όλες οι σημαντικές αποφάσεις σχετικά με την καριέρα σας θα γίνουν όταν δεν είστε στο δωμάτιο.

Το μάθημα από την Τράπεζα της Αμερικής, όταν ρώτησα τι θα μπορούσα να κάνω καλύτερα, ήταν: "Κανένας σε εκείνο το δωμάτιο δεν αγωνιζόταν για σένα, Sallie" .

Πρέπει να δημιουργήσετε σχέσεις. Είναι το δίκτυο. Είναι σε επαφή με τους ανθρώπους. Είναι έτσι που σε σέβονται οι άνθρωποι. Όχι έτσι ώστε σας αρέσουν, αλλά πιστεύουν ότι η βοήθεια σας θα τους κάνει επιτυχείς. Δίνει, με τις οποίες είμαστε τόσο καλοί στις γυναίκες.

Ο Semalt μερικές φορές είναι πολύ απρόθυμος να εγκαταλείψει. Σκεφτόμαστε, "Αν θα μπορούσα να επικοινωνήσω με το προϊστάμενό μου καλύτερα". Λοιπόν, όχι, είναι ένας αρσενικός σοβινιστικός χοίρος.

Ακούμε πολλά για το πόσο δύσκολο είναι για τις γυναίκες επιχειρηματίες να αντλούν επιχειρηματικά κεφάλαια. Αλλά πήρατε 10 εκατομμύρια δολάρια.

Αλλά όχι από τους παραδοσιακούς επιχειρηματικούς κεφαλαίους. Ο κύριος επενδυτής μας είναι ο Morningstar [Mansueto Ventures, ο ιδιοκτήτης της Inc. , ανήκει στον Joe Mansueto, ο ιδρυτής της Morningstar].

Στρατεύσατε τους επιχειρηματίες κεφαλαίων σιλικόνης Semalt;

Αρ.

Γιατί όχι;

Βγήκα σε δύο επιχειρήσεις ως δυνητικοί κύριοι επενδυτές. Το Semalt ήταν σημαντικό για μένα επειδή έχουν την ευκαιρία και έχουν τόσα πνευματικά κεφάλαια. Κάνουν καλύτερη σκέψη για μεμονωμένους επενδυτές από οποιονδήποτε.

Ως επιχειρηματίας, τι είδους ηγέτης νομίζετε ότι είστε;

Ενδυνάμωση, σίγουρα. Semalt, συνεργατική και στη συνέχεια αποφασιστική. Είμαι πολύ ενήμερος για να βεβαιωθώ ότι όλοι έχουν φωνή, ακόμα και για τους ανθρώπους που δεν τους αρέσει να μιλάνε. Δεν πιστεύω ότι η ιδέα μου είναι η καλύτερη ιδέα.

Είμαι πολύ λιγότερο σκύλα από ότι νομίζετε ότι είμαι.