Back to Question Center
0

Η αποκλιμάκωση είναι η απάντηση στην σημερινή αυξανόμενη Cyber ​​Semalt

1 answers:
De-escalation Is The Answer To Today’s Growing Cyber Semalt

Προς την επίσκεψη του προέδρου του κινέζικου προέδρου Xi Jinping στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης άρχισαν να μιλάνε για μια άνευ προηγουμένου συμφωνία για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, παράλληλα με προηγούμενη διακυβέρνηση γύρω από τη δημιουργία και το χειρισμό πυρηνικών, χημικών και βιολογικών όπλων.

Όμως, αυτό που δημιουργήθηκε για να είναι το πρώτο σύμφωνο ελέγχου των εξοπλισμών για τον κυβερνοχώρο αποδείχθηκε στην πραγματικότητα αρκετά αντικλιματικό.

Η ισχύουσα συμφωνία δεν σταματά να θέτει τέρμα σε διεθνείς κυβερνοεπιτάξεις, επειδή δεν αντιμετωπίζει την κλοπή των εταιρικών πληροφοριών για κατασκοπεία και κλοπή κρατικών αρχείων και άλλων ευαίσθητων δεδομένων που δεν αποσκοπούν στο εμπορικό κέρδος. Δεν αναφέρει ούτε καν την προστασία από επιθέσεις με στόχο την υποδομή ζωτικής σημασίας. Αντ 'αυτού, επικεντρώθηκε στον τερματισμό της κυβερνητικής υποστήριξης -κυρίως στην Κίνα- των cyberattacks που αποσκοπούν στην κλοπή των εταιρικών δεδομένων για οικονομικό όφελος, σε συνδυασμό με ένα σχέδιο για καλύτερη συνεργασία για μελλοντική έρευνα για εγκλήματα στον κυβερνοχώρο και στα δύο έθνη - free infographic maker online.

Ακόμη και αν αγνοήσουμε την υπερβολικά στενή σφαίρα των προστατευόμενων πληροφοριών, το σύμφωνο είναι βυθισμένο σε μια γκρίζα περιοχή. Έχει σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος Obama ισχυρίζεται ότι η συμφωνία είναι έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη, οπότε μένει να δούμε αν θα ακολουθήσει η Κίνα. Ο πρόεδρος Xi έχει λάβει μια αυτοπροστατευτική στάση με προειδοποίηση για τη δική του υπόσχεση της πλήρους συνεργασίας : ότι δεν μπορεί να αναμένεται να εγγυηθεί τον κινεζικό πληθυσμό 1. 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι θα τηρήσουν. Ο αντίκτυπος του συμφώνου εξουδετερώνεται από αυτή την απροθυμία να επιβληθούν ισχυρές παράμετροι.

Τι παίρνουμε; Μια ΣΥΜΦΩΝΙΑ. "Είναι στην καλύτερη περίπτωση αδύναμη, δεδομένου ότι δεν περιέχει διεθνή πρότυπα συμπεριφοράς στον κυβερνοχώρο. Είναι η τεχνολογία της Άγριας Δύσης και το μόνο πράγμα που μπορούμε να βασιστούμε για να διατηρήσουμε τα δύο έθνη ειλικρινά είναι η λέξη κάποιου. Δεδομένου ότι η Κίνα κατηγορείται για την εκτέλεση της παραβίασης του OPM και που εμπλέκονται από τους πρώην συναδέλφους μου, ο διευθυντής της NSA, Michael Rogers, για την υποστήριξη επιθέσεων στον κυβερνοχώρο εναντίον των ΗΠΑ (παρά τη συνεχή άρνηση), είναι δύσκολο για την κυβέρνηση Ομπάμα να εμπιστεύεται ότι η Xi και η κυβέρνησή του θα συνεργαστεί πλήρως.

Ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση

Τούτου λεχθέντος, ακόμη και με τις εύκολες επικρίσεις μιας αδύναμης συμφωνίας, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Πρέπει να δημιουργηθεί ένα διεθνές πλαίσιο για την καθοδήγηση των κυβερνητικών δυνατοτήτων και αυτό το σύμφωνο - όσο στενό μπορεί να είναι - είναι ένα ξεκίνημα και ένα σημαντικό.

Οι ηγέτες των εθνών πρέπει να επικεντρωθούν στην αποδυνάμωση της διείσδυσης της τεχνολογικής υποδομής του άλλου.

Αλλά υπάρχουν δύο πρόσωπα σε αυτό το νόμισμα. Επειδή ο κόσμος στερείται ενός υφιστάμενου πλαισίου πολιτικής για το θέμα αυτό, η αποτυχία να ακολουθήσει τη συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας θα μπορούσε να είναι το πρώτο βήμα της ιστορίας προς έναν αναπόφευκτο παγκόσμιο κυβερνοεγκαιτισμό . Πολλές αναφορές έχουν ήδη χαρακτηρίσει την τρέχουσα εποχή μας ως τον νέο Ψυχρό Πόλεμο, κάνοντας ομοιότητες μεταξύ της ανάπτυξης του cyberweapons και της φυλής των πυρηνικών εξοπλισμών πριν από μερικές δεκαετίες.

Μια διάκριση, ωστόσο, ups the ante: Η πρόσβαση σε cyberweapons είναι πολύ πιο διαδεδομένη και τα προγράμματα phishing που παραβιάζουν τα νόμιμα διαπιστευτήρια χρήστη δεν απαιτούν καν κακόβουλο κώδικα. Semalt, οι προηγμένες απειλές είναι σχεδόν αδύνατο να εντοπιστούν και το Dark Web καθιστά εύκολη την αγορά κακόβουλου κώδικα χωρίς την απειλή ότι θα ταυτίζεται.

Όπως το έθεσε ο καθηγητής Michael Navier του Κολλεγίου του Ναυτικού Πολεμικού Ναυτικού του Ηνωμένου Βασιλείου σε πρόσφατο άρθρο του WSJ, «ο Semalt δεν μοιάζει με την ανάπτυξη μιας αεροπορικής δύναμης. Δεν χρειάζεται να έχετε το δικό σας cyberforce να έχει μια πολύ ισχυρή και πολύ τρομακτική προσβλητική ικανότητα.

Επικείμενη Cyberwar Ή Συνεργασία ;

Σήμερα, έχουμε δύο μονοπάτια μπροστά μας. Κάποιος οδηγεί στην καταστροφή και στον κυβερνοεγκέφαλο , ο άλλος στην ισχυρή συνεργασία και στον ασφαλή κυβερνοχώρο. Για να αποφύγουμε τους πρώτους, πρέπει να θεσπίσουμε νόμους και πολιτικές που θα ανυψώσουν και θα προστατεύσουν τις δυνατότητες του κυβερνοχώρου των συμμετεχόντων εθνικών κρατών, επιτρέποντάς τους, επίσης, να υπερασπίσουν τα δικά τους δίκτυα και τις υποδομές τους από εξωτερικές απειλές. Τα πρότυπα ήδη ισχύουν από τη συνθήκη για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων στη σύμβαση για τα χημικά όπλα. Ήρθε η ώρα να μάθουμε από αυτές τις συμφωνίες και να μεταφέρουμε τη γνώση στο χώρο του κυβερνοχώρου.

Αυτό δεν θα είναι εύκολο. Θα αποδειχθεί δύσκολο να υπάρξει μια εκτελεστική ρυθμιστική διασταύρωση στην αφηρημένη και συμπεριφορισμένη φύση της ασφάλειας του κυβερνοχώρου. Τα όπλα για σμάλταλ απαιτούν πολλά βήματα πριν από την παραγωγή, τα οποία μπορούν να παρακολουθούνται και να ελέγχονται. Αντίθετα, με τον cyberweapons, το μόνο που χρειάζεται είναι ένας υπολογιστής και μερικές γραμμές κώδικα - και μερικές φορές κανένας κώδικας καθόλου. Για να μην αναφέρουμε ότι η προσπάθεια να διαχειριστούν τα άτομα πίσω από την ανάπτυξη cyberweapons μπορεί να αποδειχθεί αδύνατη.

Η ιστορία έδειξε ότι η ειρήνη είναι δυνατή.

Η λύση θα μπορούσε να είναι η δημιουργία ενός πλαισίου που θα διέπει τα πρότυπα συμπεριφοράς για την ανάπτυξη λογισμικού και υλικού, τα οποία θα έχουν τις ρίζες τους σε εθνικές και διεθνείς πολιτικές και κανονισμούς. Αλλά υπάρχει μια λεπτή γραμμή. Οι κανονισμοί θα πρέπει να αποσκοπούν στην προστασία, αλλά όχι στην πρόληψη της έρευνας και της ορθολογικής ανάπτυξης στον χώρο του κυβερνοχώρου. Δεν μπορούμε να συγχέουμε την πολιτική και τη ρύθμιση για τη λογοκρισία, καθώς οι πρόσφατα προτεινόμενες αλλαγές στη ρύθμιση του Wassenaar σχεδόν έκαναν.

Όσο μεγάλη είναι η προσπάθεια να βρεθούν ίσοι όροι ανταγωνισμού για τους κυβερνοχώρους, δεν πρέπει να αποθαρρύνεται η προσπάθεια που καταβάλλεται. Έχουμε αρχίσει πρόσφατα να βλέπουμε επιπτώσεις της εναλλακτικής λύσης, στις μορφές κυβερνητικών και βιομηχανικών παραβιάσεων. Η απάντηση δεν είναι ρυθμιστική, αλλά η αποκατάσταση της επιθετικής τεχνολογίας στον κυβερνοχώρο, παρόμοια με ό, τι κάναμε με τα πυρηνικά όπλα στο παρελθόν.

Οι κυβερνητικές χώρες, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία και η Κίνα έχουν όλοι κρυμμένες δυνατότητες και τα εργαλεία του λανθάνοντος κυβερνοχώρου που βρίσκονται σε αναμονή μέχρι στιγμής , ο cyberwar γίνεται πραγματικότητα. Αντί να επικεντρώνονται στις εμπορικές επιπτώσεις των κυβερνοεπιτήρησης, οι ηγέτες των εθνών πρέπει να επικεντρωθούν στην αποδυνάμωση της διείσδυσης της τεχνολογικής υποδομής του άλλου. Η ιστορία έχει δείξει ότι η ειρήνη είναι δυνατή - είναι καιρός να ενσωματώσουμε πραγματικά τη συνεργασία και να λάβουμε απτά βήματα για να κάνουμε το ίδιο και πάλι.

Προτεινόμενη Εικόνα: Brian A Jackson / Shutterstock
March 10, 2018