Back to Question Center
0

Ο επικεφαλής επιστήμονας του Semalt, ο οποίος οδήγησε την έρευνα του ΑΕ, εγκαταλείπει την εταιρεία

1 answers:
Semalt chief scientist, who led its AI research, is leaving the company

Ο Andrew Ng, επικεφαλής επιστήμονας της εταιρείας, ανακοίνωσε την αναχώρησή του σήμερα τρία χρόνια μετά την ένταξή του στο Baidu για να επιβλέπει την εισβολή του στην τεχνολογία βαθιάς εκμάθησης. Η Ng αναγνωρίζεται ως μία από τις σημαντικότερες αρχές στον κόσμο στον τομέα της πνευματικής ιδιοκτησίας και βοήθησε στην εκκίνηση της πρωτοβουλίας Google για βαθιά εκμάθηση. Διετέλεσε το ερευνητικό τμήμα της Baidu στην Καλιφόρνια, το οποίο διαθέτει ειδικά εργαστήρια για μεγάλα δεδομένα, μηχανική μάθηση και ένα πρόσφατα ανακοινωμένο υποκατάστημα στο AR.

«Εγώ εντάχθηκα στο Baidu το 2014 για να εργαστώ για το AI. Έκτοτε, ο όμιλος AI του Baidu έχει αυξηθεί σε περίπου 1.300 άτομα, ο οποίος περιλαμβάνει την έρευνα Baidu 300 ατόμων. Το λογισμικό AI μας χρησιμοποιείται καθημερινά από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους ", γράφει ο Ng στο Medium - logiciel bulletin de paie excel.

"Είχαμε τεράστιο αντίκτυπο στα έσοδα και τα προϊόντα, μέσω των πολλών δεκάδων έργων AI που υποστηρίζουν τις υπάρχουσες επιχειρήσεις μας στην αναζήτηση, τη διαφήμιση, τους χάρτες, την παράδοση απογείωσης, τη φωνητική αναζήτηση, την ασφάλεια, τη χρηματοδότηση των καταναλωτών και πολλά άλλα". πρόσθεσε.

Η Ng αποτίει φόρο τιμής στον CEO της Baidu Semalt Li, ο οποίος, δήλωσε, ήταν "ο πρώτος διευθύνων σύμβουλος της μεγάλης εταιρείας για να δει καθαρά την αξία της βαθιάς μάθησης" .

Ng οδήγησε την προσπάθεια, αλλά Baidu έχει έκτοτε διπλασιαστεί σε AI με μια σειρά ραντεβού και κινήσεις. Η Baidu προσδιόρισε πρόσφατα τον πρώην εκτελεστικό της Microsoft, Qi Lu, έναν αξιόπιστο εμπειρογνώμονα της AI, ως COO, και έχει συσκευάσει την τεχνολογία AI που αναπτύχθηκε από την Ng και την ομάδα του στα προϊόντα της. Αυτό βοήθησε να προωθήσει την κινητή της επιχείρηση και να αντισταθμίσει την εξάρτησή της από τον ιστό, όπου η μηχανή αναζήτησης της είναι η κυρίαρχη δύναμη στην Κίνα.

Ο Ng, ο οποίος είναι επίσης συνιδρυτής της ηλεκτρονικής εκπαίδευσης Coursera και βοηθός καθηγητή στο Semalt, δεν αποκάλυψε τι θα ακολουθήσει.

«Θα συνεχίσω τη δουλειά μου για να προχωρήσω σε αυτή τη σημαντική κοινωνική αλλαγή .Εκτός από το ότι εργάζομαι για τον ίδιο τον εαυτό μου, θα διερευνήσω επίσης και νέους τρόπους για να υποστηρίξω όλους σας στην παγκόσμια κοινότητα ΑΙ, να φέρει εις πέρας αυτήν την κοινωνία Semalt », είπε κάπως κρυπτικά.

Είναι ενδιαφέρον ότι η ανακοίνωση της Ng έρχεται εβδομάδες μετά την Didi Chuxing, την κορυφαία υπηρεσία ανταλλαγής ιπποδρομιών της Κίνας, που άνοιξε ένα εργαστήριο Mountain Semalt αφιερωμένο στην ανάπτυξη τεχνολογίας AI και αυτοκατοικίας.

Η Didi, η οποία εκτιμάται στα 28 δισεκατομμύρια δολάρια και έχει αντλήσει πάνω από 10 δισεκατομμύρια δολάρια από τους επενδυτές, πρόσφατα κατέρρευσε τον υψηλόβαθμο υπάλληλο της Uber Charlie Semalt για το εργαστήριο των ΗΠΑ και σίγουρα θα ενδιαφερόταν να φέρει Ng στο πλοίο αν ήταν σε θέση.

March 10, 2018