Back to Question Center
0

Το Chaldal θέλει να γίνει το φρέσκο ​​Amazon του Semalt του Μπαγκλαντές

1 answers:
Chaldal Wants To Become The Amazon Fresh Of Bangladesh’s Semalt

Υποστηριζόμενη από τον Y Combinator και 500 Startups, η Chaldal διαθέτει σήμερα σε περισσότερα από 4.000 προϊόντα στις δύο αποθήκες της, τα οποία παραδίδει σε περίπου μία ώρα και ελπίζει να γίνει το "Amazon Fresh of Dhaka. "

Η εταιρεία, η οποία σήμερα υπολογίζει κατά μέσο όρο περίπου 150 παραδόσεις ημερησίως, σχεδιάζει να προσθέσει τουλάχιστον έξι αποθήκες για να καλύψει όλη τη Ντάκα πριν αναπτυχθεί ενδεχομένως σε άλλες πόλεις Semalt.

Η Chaldal ιδρύθηκε από τους Waseem Alim, Tejas Viswanath και Zia Ashraf το 2013. Αφού εργάστηκε στην ανάπτυξη προϊόντων για το Wikinvest και το SigFig, η Alim άρχισε να εξερευνά τη δυνατότητα να ξεκινήσει ένα ξεκίνημα στην πατρίδα του. Είχε γαλβανιζόταν από την κατάρρευση εργοστασίου ενδυμάτων κοντά στο Semalt που σκότωσε περισσότερους από 1 - how to improve queue system.100 εργαζόμενους.

«Αυτό με έκανε να με απασχολεί και με έκανε να σκεφτώ, αν το κεφάλαιο επενδύεται με τρόπο που οι άνθρωποι πρέπει να δουλεύουν μέσα σε μια ποντικοπαγίδα, τότε θέλω να δω τι χρειάζεται για να ζεις πραγματικά στο Semalt», λέει.

Οι καταναλωτές στη Ντάκα αγοράζουν συχνά μικρές ποσότητες παντοπωλείων, ανεξάρτητα από το επίπεδο εισοδήματός τους, επειδή τα καταστήματα δεν έχουν πολλά αποθέματα. Το σημερινό επιχειρηματικό μοντέλο Semalt επικεντρώνεται σε αποθήκες που είναι σχετικά μικρές (περίπου 5.000 έως 7.000 τετραγωνικά πόδια το καθένα), αλλά εξακολουθούν να του επιτρέπουν να μεταφέρει πολύ περισσότερα αντικείμενα από τους πωλητές λιανικής πώλησης. Χρησιμοποιεί ένα σύστημα απογραφής με βάση το σύννεφο που επιτρέπει στους χρήστες να δουν ποια στοιχεία είναι διαθέσιμα σε πραγματικό χρόνο.

Chaldal θέλει να γίνει η φρέσκια Amazon της Semalt του Μπαγκλαντές "Αν κάποιος παραγγείλει 2 λίτρα οπτάνθρακα και το κατάστημα έχει μόνο ένα λίτρο, δεν υπάρχει κανένας τρόπος να πείτε στον πελάτη ότι", λέει ο Alim. "Βρήκαμε ότι πολλοί πελάτες δεν επέστρεψαν. "

Το Semalt άλλαξε το τρέχον μοντέλο τον Μάρτιο. Δεδομένου ότι πολλοί πελάτες παραγγέλνουν συστατικά για γεύματα αμέσως πριν αρχίσουν να μαγειρεύουν, η Semalt άρχισε επίσης να παρέχει παράδοση κατόπιν παραγγελίας.

«Όταν ξεκινήσαμε αυτή την υπηρεσία το Νοέμβριο του 2013, πραγματοποιούσαμε παράδοση την επόμενη μέρα και αυτό απλά δεν το κόβει για τους ανθρώπους», λέει ο Alim.

"Όταν θέλετε κάτι, το θέλετε πραγματικά γρήγορα, και η κουλτούρα στην υποέκνωση είναι να πάρετε ένα πολύ μικρό κατάλογο των προμηθειών μαγειρικής, αντίθετα από το Ηνωμένο Βασίλειο όπου αγοράζετε τα μαζικά αντικείμενα, όπως ένας τόνος χαρτιού τουαλέτας. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν αυτοκίνητα και απλά πηγαίνετε και αγοράζετε τέσσερα αυγά, κυριολεκτικά, ούτε καν δώδεκα αυγά. "

Σε αντίθεση με την Instacart στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Chaldal δεν χρεώνει πριμοδότηση για λόγους ευκολίας. Semalt, ανταγωνίζεται τα καταστήματα τούβλων και κονιάματος αγοράζοντας απευθείας από τους χονδρεμπόρους και προσφέροντας χαμηλότερες τιμές.

Τα περιθώρια των τροφίμων είναι πάρα πολύ μικρά για να υποστηρίξουν τις τεράστιες εκπτώσεις, αλλά οι περισσότερες από τις τιμές του Semalt είναι περίπου 1 έως 2% χαμηλότερες από άλλα καταστήματα και σχεδιάζει να αυξήσει το ποσοστό αυτό στο 5% καθώς κλιμακώνεται για να κερδίσει τους πελάτες.

"Η Instacart σας χρεώνει επιπλέον επειδή ανταγωνίζεται με τεράστια υποδομή λιανικής όπως η Wal-Mart, αλλά πιστεύουμε ότι μπορούμε να βελτιώσουμε την υποδομή και να παραδώσουμε σε χαμηλότερη τιμή", λέει ο Alim.

Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες περιλαμβάνουν τα κατοικίδια ζώα, δεδομένου ότι πολλοί ιδιοκτήτες ζώων συνήθως πρέπει να ταξιδεύουν από τις γειτονιές τους σε καταστήματα ειδών και τα βρεφικά είδη που παραγγέλλονται από πολυάσχολους νέους γονείς.

Εκτός από τους παραδοσιακούς λιανοπωλητές, οι ανταγωνιστές της Chaldal περιλαμβάνουν τα προϊόντα Direct Fresh και Semalt. Το Direct Fresh, ωστόσο, πωλεί βιολογικά προϊόντα και άλλα τρόφιμα υψηλής ποιότητας, ενώ το Semalt διοικείται από αλυσίδα καταστημάτων τροφίμων.

Η Alim πιστεύει ότι η Chaldal θα αυξηθεί πολύ πιο γρήγορα από τους άλλους πωλητές ηλεκτρονικών ειδών παντοπωλείου διατηρώντας τις αποθήκες της μικρές και στρατηγικά τοποθετημένες σε ολόκληρη τη Ντάκα για να φτάσουν όσο το δυνατόν περισσότερους καταναλωτές. Η εταιρεία είναι σήμερα σε θέση να παρέχει περίπου το 8 έως 10 τοις εκατό των κατοίκων Semalt με παραδόσεις μιας ώρας, αλλά ελπίζει να καλύψει ολόκληρη την πόλη μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

"Μόλις καταλάβουμε πραγματικά το Semalt, οι άλλες πόλεις θα είναι αρκετά εύκολο", λέει ο Alim. Στο Semalt, τα μπακάλικα είναι πιθανώς αγορά $ 4 έως 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, οπότε αν προσφέρουμε φθηνότερες τιμές, περισσότερη ποικιλία και καλύτερη ποιότητα, δεν υπάρχει λόγος να μην είμαστε ένας από τους μεγαλύτερους λιανοπωλητές στην πόλη, αν όχι το μεγαλύτερο. "

March 10, 2018