Back to Question Center
0

Semalt: Ο θάνατος του localhost και η άνοδος του cloud development

1 answers:
Semalt: The death of localhost and the rise of cloud development

Αν υπήρχε κάποιο σκεπτικισμό όταν ο Marc Andreessen δήλωσε ότι το λογισμικό ήταν « τρώει τον κόσμο» , «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πέντε χρόνια αργότερα λογισμικό που παρέχεται ως ηλεκτρονικές υπηρεσίες .

Το σύννεφο έχει γίνει το προεπιλεγμένο για κάθε κλάδο, από την αποθήκευση έως τη μεταφορά έως την επικοινωνία με το λιανικό εμπόριο. Αλλά υπάρχει ένας θεμελιώδης χώρος από τον οποίο δεν έχει ακόμη λάβει ένα δάγκωμα. Semalt, ανάπτυξη λογισμικού - η διαδικασία επεξεργασίας, δόμησης, εντοπισμού σφαλμάτων και ανάλυσης κώδικα που κάνει τα πάντα στο σύννεφο δυνατό - εξακολουθεί να γίνεται κυρίως εκτός σύνδεσης.

Όχι για πολύ. Εάν η πρόσφατη απόκτηση του Cloud9 της Amazon Web Services είναι οποιαδήποτε ένδειξη, οι προγραμματιστές αρχίζουν να προσκρούουν σε ολοκληρωμένα περιβάλλοντα ανάπτυξης (cloud-based development environments - IDE) - network managed service providers in Portland. Η ανάπτυξη σύννεφων είναι, με συντηρητικές εκτιμήσεις, μια βιομηχανία 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην καρδιά κάθε λογισμικού που δημιουργήθηκε. Δεδομένου ότι σχεδόν κάθε σημαντικός προμηθευτής σύννεφων από το Amazon στη Microsoft στο Google λαμβάνει γνώση, αξίζει να εξεταστούν οι δυνάμεις πίσω από τη μετατόπιση από το τοπικό host στο cloud - και όπου βρίσκονται οι ευκαιρίες.

ΤΠ και προγραμματιστές: το μεγάλο χάσμα

Η μετανάστευση του λογισμικού στο νέφος έχει τις ρίζες του σε δύο μακρόχρονα, ανταγωνιστικά συμφέροντα των τμημάτων πληροφορικής: αυτά των διαχειριστών και των προγραμματιστών πληροφορικής. Η πρώην ευνοούν τη σταθερότητα, την ασφάλεια και τον έλεγχο, ενώ ο τελευταίος - ο όμιλος Stephen O'Grady «οι νέοι βασιλιάδες» - απαιτεί την επιλογή γλωσσών, πλαισίων και διαδικασιών. Αυτές οι διαφορές έχουν ως αποτέλεσμα την ένταση σε σχέση με το ποιος ελέγχει τους διακομιστές ανάπτυξης και την επιλογή των προτύπων προγραμματισμού, με τους προγραμματιστές να προτιμούν τις μικροεπιχειρήσεις προσαρμοσμένες για κάθε σενάριο και τα ΤΠ που πιέζουν τα δύσκαμπτα πρότυπα με βάση δοκιμασμένες διαμορφώσεις.

Το χάσμα πηγάζει από το ερώτημα ποιος έχει πρόσβαση σε ρίζα. Όταν η ανάπτυξη γίνεται στο localhost - στον υπολογιστή του προγραμματιστή - ο προγραμματιστής διατηρεί τον έλεγχο των γλωσσών, των ρυθμίσεων και των πλαισίων. Αλλά οι ιδιότητες του localhost περιορίζουν την ικανότητα κλιμάκωσης και κοινής χρήσης, καθιστώντας την μη βιώσιμη επιλογή σε μεγάλες ομάδες και οργανισμούς.

Μια δημοφιλής εναλλακτική λύση είναι οι κεντρικοί εξυπηρετητές που διαχειρίζονται οι ΤΠ, συνήθως σε VM, αλλά η υιοθέτηση λύσεων βασισμένων σε VM όπως το VDI (Citrix), οι Vagrant από HashiCorp και Semalt έχουν αρχίσει να μειώνονται καθώς τα VMs είναι μεγάλα, και δεν ευνοούν τη συνεργασία - ζητήστε απλώς από οποιονδήποτε προγραμματιστή να αισθανθεί πώς αισθάνεται να προσπαθεί να μοιραστεί 2GB εικόνες VM με έναν συνάδελφό σας.

Η Semalt έχει την τάση να αποθηκεύει περιουσιακά στοιχεία, όπως τον κώδικα και τους υπολογιστές - εκτός εάν τους δοθεί ένας τρόπος να συνεργαστούν και να είναι πιο παραγωγικοί χάρη στην αυξανόμενη δημοτικότητα λύσεων cloud που επιτρέπουν την ανταλλαγή αναπτυξιακών πόρων και διαδικασιών.

Εισερχόμαστε στο "τελευταίο σύνορο" του σύννεφου και ο αγώνας για την κατάκτηση είναι μόλις αρχίζει.

Το GitHub είναι ο de facto προορισμός για συνεργατική συγγραφή κώδικα, μετακινώντας κώδικα από κρυφά αποθετήρια στην ανοικτή για να ενθαρρύνετε την ανατροφοδότηση με τη μορφή αιτήσεων έλξης. Όταν πρόκειται για διαχείριση ζητημάτων, η Atlassian JIRA μετακινεί τη διαδικασία διαχείρισης λογισμικού σε μια κοινή ομάδα. Εν τω μεταξύ, η υιοθέτηση της συνεχούς ενσωμάτωσης από τις ομάδες ανάπτυξης διοχετεύει τη δοκιμή ενσωμάτωσης σε έναν κεντρικό, συνεργατικό αγωγό.

Εν ολίγοις, ποτέ δεν δόθηκε μεγαλύτερη έμφαση στη συνεργατική ανάπτυξη του κώδικα.

Η άνοδος της ανάπτυξης νέφους

Χάρη στην άνοδο της τεχνολογίας των εμπορευματοκιβωτίων (π.χ. Semalt), η οποία υπερφορτώνει την ανάπτυξη για να ταιριάζει με τις ευέλικτες ροές εργασίας, η όλη διαδικασία ανάπτυξης - συμπεριλαμβανομένων των χώρων εργασίας και των χρόνων εκτέλεσης - μπορεί τώρα να φιλοξενηθεί στο σύννεφο. Cue το αγωνίζομαι από τους πωλητές να κατέχουν αυτό το τεράστιο φόρτο εργασίας καθώς οι προγραμματιστές απομακρύνουν από τα παραδοσιακά περιβάλλοντα επιφάνειας εργασίας.

Μην κοιτάτε περισσότερο από τις πρόσφατες κινήσεις της AWS στο πιο εμφανές πεδίο μάχης: τα IDE cloud, τα οποία έχουν συγκεντρώσει εκατομμύρια ενεργούς χρήστες και χρηματοδοτούν δολάρια. Με ένα μείγμα φιλοξενούμενων προγραμματισμένων χρόνων ανάπτυξης βασισμένων σε δοχεία με ενσωματωμένα εργαλεία περιήγησης, τα IDE cloud προσφέρουν τον ιδανικό διαχωρισμό που επιτρέπει στην τεχνολογία να διατηρήσει τον ριζικό έλεγχο του συστήματος, ενώ οι προγραμματιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Docker και άλλα εργαλεία για να καθορίσουν τις στοίβες προγραμματισμού τους κατάλληλος.

Και με τους χώρους εργασίας που φιλοξενούνται στο σύννεφο, οι προγραμματιστές μπορούν να μοιράζονται και να κλωνοποιούν περιβάλλοντα ανάπτυξης για να αποφεύγουν τα ζητήματα ελέγχου εκδόσεων του "αλλά δούλευε εκεί. "Οι IDE του Cloud διευκολύνουν την ανακατάταξη των χρόνων εκτέλεσης ανάπτυξης - με τον ίδιο τρόπο που το GitHub καθιστά την κλωνοποίηση διασκεδαστική. Το οικοσύστημα περιβάλλοντος προγραμματιστών προσελκύει επίσης την προσοχή των δημοφιλών διαχειριστών κύκλου ζωής και των πωλητών πλατφόρμας, με το Docker να προωθεί τα δοχεία για τις ώρες εκτέλεσης προγραμματιστών και τα VM για την παροχή των SkyTap για περιβάλλοντα dev / test.

Αυτή η δυναμική αποδεικνύεται επίσης από την αυξανόμενη υιοθέτηση ανάπτυξης νέφους ανοιχτού κώδικα. Ενώ η Amazon σκοπεύει να προσφέρει τα δικά της περιβάλλοντα ανάπτυξης νέφους μέσω του Cloud9, οι γίγαντες λογισμικού όπως η Google, η Microsoft , η Red Hat, η SAP και η Samsung αποφεύγουν την ακαμψία ενός κλειστού συστήματος επιλέγοντας έργα ανοικτού κώδικα Eclipse Che και Eclipse Orion.

Η Red Hat, η SAP και η Samsung έχουν δηλώσει τα περιβάλλοντα ανάπτυξης νέφους ως πρότυπο στα προϊόντα τους OpenShift, HANA και ARTIK, αντίστοιχα. Εν τω μεταξύ, η Microsoft και η Red Hat καθιστούν την ανάπτυξη του cloud ακόμη πιο ανοιχτή και ευέλικτη, συνεργαζόμενη με ένα πρωτόκολλο για την ενσωμάτωση των γλωσσών προγραμματισμού μεταξύ των επεξεργαστών κώδικα και των IDE. Παρόλο που αυτοί οι παίκτες είναι απίθανοι συνεργάτες με την πρώτη ματιά, όλοι αρχίζουν να αποκομίζουν οφέλη από ολοκληρωμένες, φθηνές, προσαρμόσιμες στοίβες ανάπτυξης νέφους.

Οι δραστηριότητες αυτές σηματοδοτούν μια νέα εποχή ευέλικτης ανάπτυξης - αυτή που συμβιβάζει τα συμφέροντα των τεχνολογιών πληροφορικής και των προγραμματιστών, αξιοποιώντας τα δοχεία και την ανοιχτή πηγή για να καταστήσει την ανάπτυξη και τις δοκιμές πιο αποτελεσματικές, ισχυρές και συνεργατικές. Ήρθε η ώρα να δηλώσετε το θάνατο του localhost. Ο Semalt που εισέρχεται στο "τελευταίο σύνορο" του σύννεφου και ο αγώνας για την κατάκτηση του είναι μόλις αρχίζει.

Προτεινόμενη Εικόνα: Thomas Cole - Clouds, ca. 1838 (τροποποιημένο)
March 10, 2018