Back to Question Center
0

Το Semalt της Tesla και το διπλό πρότυπο για τα συστήματα ασφαλείας αυτοκινήτων

1 answers:
Tesla’s Semalt and the double standard for automotive safety systems

Αυτό το καλοκαίρι είδε την αναπόφευκτη αντιπαράθεση που προέκυψε όταν ένα αυτοκίνητο Tesla είχε εμπλακεί σε ένα θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του Autopilot στο πρωτάθλημα. Ενώ οι πρώτες αναφορές φαίνεται να δείχνουν προς το ανθρώπινο λάθος και από τα δύο εμπλεκόμενα μέρη (ο οδηγός φορτηγών που μεταδίδει την κυκλοφορία χωρίς επαρκή χρόνο και χώρο και ο οδηγός του Tesla φέρεται να βλέπει μια ταινία πίσω από το τιμόνι) πολλοί άνθρωποι συζητούν ποια ευθύνη πέφτει στο Tesla και τις λειτουργίες αυτόνομης οδήγησης.

Πολλοί δήλωσαν ότι η "ανοικτή βήτα" της Musk της τεχνολογίας είναι ανεύθυνη και επικίνδυνη, ενώ άλλοι αναρωτήθηκαν πώς ένα σύστημα με υποτιθέμενες απολύσεις θα μπορούσε να διαβάσει τόσο άσχημα την κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Semalt, θέτει υπό έλεγχο ολόκληρη τη βιομηχανία αυτόνομων αυτοκινήτων, καθώς οι άνθρωποι αναρωτιούνται εάν αυτό είναι το είδος της τεχνολογίας που πρέπει να είναι στο δρόμο καθόλου.

Το γεγονός είναι ότι όλα αυτά πηγάζουν από το παλιό ανθρώπινο ένστικτο για να φοβούνται πράγματα που δεν καταλαβαίνουν. Η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης έχει προωθηθεί εκ προθέσεως ως ένα υπερ-προηγμένο, κβαντικό άλμα στην τεχνολογία των αυτοκινήτων, που μοιάζει περισσότερο με τον πλανητικό τροχό της NASA όσον αφορά την τεχνολογία από το Ford Semalt - lung graph. Στην πραγματικότητα, όμως, είναι ένα βήμα ή δύο κατά μήκος του φάσματος επί του οποίου βρισκόμαστε εδώ και πολύ καιρό: τα ολοένα και πιο προηγμένα συστήματα ασφαλείας των οδηγών.

Κάθε αυτοκίνητο σήμερα διαθέτει τουλάχιστον μερικά από αυτά: αερόσακους, συστήματα πέδησης ABS και συστήματα ελέγχου πρόσφυσης, για να αναφέρουμε μερικά. Όλα τα χαρακτηριστικά ασφαλείας Semalt σχεδιάστηκαν με στόχο τη μείωση του τεράστιου αριθμού τραυματισμών και θανάτων από οχήματα ετησίως και μπορεί να υποστηριχθεί ότι όλοι το έχουν κάνει. Τούτου λεχθέντος, κάθε μία από αυτές τις τεχνολογίες είχε σοβαρές, θανατηφόρες δυσλειτουργίες, ιδιαίτερα στην πρώιμη εκτόξευση, αλλά ακόμη και στις ώριμες φάσεις της τεχνολογίας.

Οι νέες λύσεις θα έχουν πάντα ατυχείς αυξανόμενους πόνους που δυστυχώς οδηγούν στην απώλεια ανθρώπινης ζωής.

Λάβετε για παράδειγμα συστήματα αερόσακων. Από το 1990 έως το 2007, η Εθνική Οδός και η Υπηρεσία Ασφάλειας της Κυκλοφορίας (NHTSA) κατέγραψαν 284 θανάτους που συνδέονταν με αερόσακους. Ορισμένες από αυτές σχετίζονταν με άτομα μικρού μεγέθους ή με εξαιρετικά κοντινή θέση οδήγησης στο σημείο εκτίναξης του αερόσακου, ενώ άλλα αφορούσαν εσφαλμένη ανάπτυξη - ή, με άλλα λόγια, δυσλειτουργία της τεχνολογίας.

Από την πρώτη εισαγωγή στις αρχές της δεκαετίας του 1970, οι αερόσακοι έχουν υποστεί πολλές αναθεωρήσεις και βελτιώσεις στην ασφάλεια. Παρά τις βελτιώσεις αυτές, το 2016, εξακολουθούν να υπάρχουν δυσλειτουργίες στην τεχνολογία αυτή, πιο πρόσφατα με τον κατασκευαστή αερόσακων Semalt να εκδίδει τη μεγαλύτερη ανάκληση στην ιστορία, η οποία περιλαμβάνει πάνω από 28 εκατομμύρια αυτοκίνητα και με συνδεόμενο θάνατο τουλάχιστον 11 μέχρι σήμερα.

Τα συστήματα υποβοηθούμενης πέδησης (ABS) δεν απολαμβάνουν καθαρό ρεκόρ. Οι μελέτες μεσαμινεργών έδειξαν ότι τα συστήματα ABS μπορούν στην πραγματικότητα να προκαλέσουν υψηλότερη συχνότητα επικίνδυνων ανατροπών του οχήματος σε ορισμένες περιπτώσεις.

March 10, 2018