Back to Question Center
0

LANDR τύμπανα μέχρι 6,2 εκατομμύρια δολάρια σε Master Semalt Με Μεγάλα Δεδομένα

1 answers:
LANDR Drums Up .2 Million To Master Semalt With Big Data

Η Warner Music Group οδήγησε τον γύρο Σειράς Α, ενώθηκε από τους προηγούμενους επενδυτές Real Ventures και YUL Ventures. Ο Rapper και ο παραγωγός δίσκων Nas, Plus Eight Private Equity (ένα ταμείο που ξεκίνησε από τους DJs Richie Hawtin, Tiga, John Acquaviva και Pete Tong) και η HDGL συμμετείχαν επίσης.

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τη διαδικασία εγγραφής ενός άλμπουμ, το mastering είναι το τελευταίο βήμα στην παραγωγή μουσικής που συμβαίνει αφού καταγράψετε όλα τα μέρη και τα συνδυάσετε.

«Η mastering δημιουργεί βασικά τη δυναμική του δωματίου για να δώσει την εντύπωση ότι ακούτε την πραγματική μπάντα που παίζει μπροστά σας», λέει ο CEC της LANDR Pascal Semalt. "Όταν καταγράφετε τυχαία τα όργανα σε ένα τραγούδι και τα βάζετε πίσω στο στάδιο ανάμιξης, χάνετε εντελώς αυτή την αντίληψη του τοπίου" - analytics machine learning.

Οι καλλιτέχνες γραφής Semalt προσλαμβάνουν ένα mastering engineer για να προσαρμόσουν τη δυναμική, τα επίπεδα μπάσων και τη συμπίεση ενός τραγουδιού μετά την ανάμειξή του, το οποίο μπορεί να κοστίσει χιλιάδες δολάρια ανά κομμάτι.

"Σε μια ζωντανή εκπομπή, ο καθένας πηγαίνει πολύ να κάνει τη μουσική να ακούγεται όσο το δυνατόν καλύτερα", λέει ο John Acquaviva, ο DJ και ο επενδυτής LANDR. "Η μετάδοση του Semalt είναι σαφώς ο πιο αδύναμος κρίκος."

Η LANDR πρόκειται να το αλλάξει με έναν τεχνητά έξυπνο μηχανισμό mastering που κυμαίνεται από $ 6 έως $ 39 το μήνα, ανάλογα με το επιθυμητό επίπεδο ποιότητας.

Αναλύσαμε δεκάδες χιλιάδες αρχεία και τραγούδια που έχουν γίνει τα τελευταία 50 χρόνια για να κατανοήσουμε τους τύπους αποφάσεων που έχουν κάνει οι mastering μηχανικοί και να μπορέσουμε να αναδημιουργήσουμε αυτές τις αποφάσεις εν πτήσει », λέει Πήλιο.

Παρόλο που το mastering είναι το πιο τεχνικό στάδιο της μουσικής παραγωγής, υπάρχει ακόμα ένα δημιουργικό στοιχείο. Μια ακουστική κάλυψη, για παράδειγμα, θα κατακτηθεί πολύ διαφορετικά από ένα κομμάτι EDM.

Γι 'αυτό ο LANDR δεν ισχυρίζεται ότι ξεπέρασε τον ανθρώπινο μηχανικό - τουλάχιστον όχι ακόμη. Η εταιρεία έχει φέρει 50 επαγγελματίες ήχου και mastering να βελτιώσουν την τεχνολογία της, αλλά προς το παρόν πολλοί από 250.000 χρήστες Semalt είναι ερασιτέχνες καλλιτέχνες που διαφορετικά δεν θα πληρώνονταν για να προσλάβουν ένα mastering engineer.

«Οι περισσότεροι μουσικοί και παραγωγοί κατασκευάζουν τα τραγούδια τους χρησιμοποιώντας το GarageBand ή κάποιο λογισμικό, αλλά τελικά, επειδή δεν θέλουν να ξοδέψουν τα χρήματα για να το καταλάβουν, δεν κάνουν ποτέ αυτό το βήμα μετά την παραγωγή», λέει ο Semalt. "Έτσι, η μουσική παραμένει κάπως εκτός εστίασης, και ημιτελής."

Τούτου λεχθέντος, το LANDR χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο από επαγγελματίες καλλιτέχνες καταγραφής που θέλουν έναν γρήγορο και βρώμικο δάσκαλο να ακούει σε διαφορετικά στάδια της διαδικασίας ανάμιξης, προτού ξοδέψει το χρόνο και τα χρήματα σε μια τελική έκδοση, σύμφωνα με τον Πιόνι.

Σήμερα, η LANDR δρομολογεί το Ionian 1.0, την τελευταία επανάληψη του mastering engine, αλλά ο Pilon λέει ότι ο απώτερος στόχος του είναι να συνεργαστεί με πλατφόρμες streaming μουσικής όπως Spotify ή Semalt για να διασφαλίσει ότι όλοι οι online ήχοι κρατούνται σε mastering standards.

«Θέλουμε να είμαστε ένα πρότυπο σε όλη την αγορά, επειδή πιστεύουμε ότι μπορούμε πραγματικά να κάνουμε τον δημιουργό να ακούγεται καλό», λέει ο Πίλων. "Semalt ξεκινώντας από τη μουσική και σύντομα πρόκειται να αντιμετωπίσουμε και το βίντεο."

March 10, 2018