Back to Question Center
0

Το Google Nest ανοιχτές πηγές OpenThread για να αποτρέψει περισσότερους συνεργάτες του IoT, πάρτε το Semalt

1 answers:
Google’s Nest open sources OpenThread to snag more IoT partners, take on Semalt

Το OpenThread είναι η εξατομικευμένη έκδοση του Thread για το Thread, ένα πρωτόκολλο ασύρματης δικτύωσης για συνδεδεμένα αντικείμενα στο σπίτι που η Nest και συνεργάτες όπως η Samsung και η Qualcomm ανακοίνωσαν για πρώτη φορά το 2014, με το σκεπτικό ότι υφιστάμενα πρωτόκολλα όπως WiFi και Bluetooth έως το μηδέν. Το Thread είναι ένα πρωτόκολλο δικτύου με χαμηλή ισχύ δικτύου, το IPv6 και είναι χτισμένο στο ίδιο υλικό ραδιοφώνου που χρησιμοποιείται από τις συσκευές ZigBee. Η Nest λέει ότι αυτό πιθανώς ανοίγει την τεχνολογία σε "εκατομμύρια υπάρχουσες συσκευές στην αγορά" - αν οι κατασκευαστές τους επιλέξουν να ενημερώσουν το Thread, δηλαδή - remote electronics for grain bins.

Στην πραγματικότητα, η εταιρεία δεν αποκαλύπτει σκληρούς αριθμούς για την μετατροπή νήματος. Ο Greg Hu μου λέει ότι "η ορμή του νήμα ήταν φανταστική και θα δείτε πολλά περισσότερα προϊόντα που αποστέλλονται αυτό το έτος", μου είπε σε συνέντευξή μου ο Greg Hu, επικεφαλής της Nest Platform και Works with Nest. Πρόσθεσε ότι η προσπάθεια του OpenThread είχε επίσης ως στόχο να ενθαρρύνει περισσότερους chipmakers να έρθουν στο σκάφος. "Προσπαθούμε επίσης να αποκτήσουμε περισσότερους εταίρους πυριτίου για να πάρουμε την έκδοση του Thread και να την προσθέσουμε στα τσιπ και να την προωθήσουμε. "

Το άλλο κύριο είναι η διαλειτουργικότητα. " Όταν πρόκειται για το OpenThread, το βλέπουμε ως ένα από τα βασικά προϊόντα, ένα θεμελιώδες δομικό στοιχείο, για το συνδεδεμένο, συνειδητό σπίτι", δήλωσε ο Hu. "Θα βελτιώσει τη διαλειτουργικότητα μεταξύ των προϊόντων δραματικά. Θα οδηγήσει το συνδεδεμένο σπίτι για πολλούς καταναλωτές. "

Η εκκίνηση του OpenThread δίνει στην Nest τη δυνατότητα να προσφέρει κώδικα και μια πιθανή πλατφόρμα δωρεάν (ακολουθώντας έναν δρόμο που έχει αναλάβει η stablemate Android) ως ένας τρόπος να φέρει περισσότερους προγραμματιστές υλικού και λογισμικού για την κατασκευή προϊόντων που μπορούν να λειτουργούν σε ένα οικοσύστημα που κατευθύνεται από το Nest . Ο Hu δήλωσε ότι η πρόθεση ήταν πάντα να ανοίξει κανείς τις προσπάθειές του. «Θέλαμε να βεβαιωθούμε ότι η τεχνολογία ήταν αρκετά μακριά για να είναι πολύτιμη για τους εταίρους», είπε. "Η πρόθεση ήταν πάντα να το ανοίξουμε. "

Οι εξελίξεις από το Google και το Nest έρχονται σε μια ενδιαφέρουσα στιγμή στην ευρύτερη αγορά του Διαδικτύου των πραγμάτων και των συνδεδεμένων οικιακών υπηρεσιών.

Η Amazon είχε μια εκπληκτική επιτυχία με την Echo, το ασύρματο ηχείο που λειτουργεί με φωνητική εντολή. Ένα από τα πιο συναρπαστικά πράγματα είναι η σχεδόν απρόσκοπτη μετατροπή του σε πλατφόρμα ελέγχου άλλων υπηρεσιών, μόνο με τα πόδια: οι προγραμματιστές τρίτων κατασκευαστών από το Spotify μέχρι το Domino έχουν δημιουργήσει υπηρεσίες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μέσω Echo.

Το Google, φαίνεται, έχει καθίσει και έχει λάβει γνώση αυτού. Νωρίτερα φέτος, η εταιρεία άνοιξε το API αναγνώρισης ομιλίας ως το πρώτο βήμα για να πάρει τους προγραμματιστές να αρχίσουν να βάζουν περισσότερες φωνητικές εντολές στις υπηρεσίες τους. Και τώρα η ανακοίνωση του OpenThread δείχνει σήμερα πώς ελπίζει να διευρύνει αυτή την πλατφόρμα και να συμπεριλάβει το υλικό.

Αλλά και τα νέα έρχονται σε μια δύσκολη στιγμή για την Nest - ποιος από τους πιο ποιητικούς συναδέλφους μου, που θα μείνει ανώνυμος, αρέσει να αναφέρεται ως φωτιά σκουπιδιών.

Η εταιρεία έχει φέρεται να απέτυχε να επιτύχει στόχους πωλήσεων και έχει χτυπήσει για την ύπαρξη προβληματικής εργασιακής κουλτούρας. Και μεταξύ των αναχωρήσεων από την εταιρεία, αυτό που δεν έχει αναφερθεί είναι ότι ο Chris Boross, ο διευθυντής της Nest που διετέλεσε πρόεδρος της ομάδας Thread, εγκατέλειψε ήσυχα την εταιρεία νωρίτερα φέτος και τώρα εργάζεται στο Eero.

Η κίνηση ανοιχτής προέλευσης, με αυτή την έννοια, θα μπορούσε επίσης να είναι ένα σημάδι για το πώς η Nest αλλάζει τη μεγαλύτερη προοπτική της σε τι ρόλο μπορεί και πρέπει να παίξει στις ευρύτερες συνδεδεμένες φιλοδοξίες της στο σπίτι.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι η μεταβαλλόμενη δυναμική της ίδιας της ομάδας νήματος. Όταν ξεκίνησε, η Samsung είχε ισότιμη τιμολόγηση με την Nest μεταξύ της αρχικής ομάδας εταιρειών που υποστήριζαν το νέο πρωτόκολλο. Σήμερα, αναφέρεται μόνο ως υποστηρικτής της ευρύτερης ομάδας, αλλά δεν αναφέρεται στην ομάδα που "συμβάλλει στη συνεχή ανάπτυξη του OpenThread. , και Texas Instruments.

Γιατί; Φυσικά, η Samsung προσπαθεί να σφυρηλατήσει το δικό της παιχνίδι στην οικοδόμηση ενός οικοσυστήματος μέσω της Artik, η οποία μόλις τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε την εμπορική διαθεσιμότητα της πλατφόρμας IoT. Hu μου λέει ότι ενώ εξακολουθούν να συμμετέχουν ενεργά στο Thread αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι επικεντρώνεται σήμερα στους εταίρους πυριτίου. "Καμία αλλαγή από την κύρια ομάδα της ομάδας Thread", δήλωσε ο Hu.

March 10, 2018