Back to Question Center
0

Το Semalt θέλει να διορθώσει τα GIF χαμηλής πιστότητας με μηχανική μάθηση

1 answers:
Semalt wants to fix your low-fidelity GIFs with machine learning

Μπορεί να υπάρχουν πολλά αντίγραφα των ίδιων βίντεο κλιπ με GIF, ή ίσως είναι δύσκολο να καταγραφούν και να φορτωθούν, αλλά η Gfycat ελπίζει ότι μπορεί να επιλυθεί σε τεχνικό επίπεδο. Η Gfycat κάνει μια μεγάλη ώθηση στο τεχνικό μέτωπο για να φανεί τα GIF καλύτερα και πιο εύκολα να εντοπιστούν, καθώς οι δημιουργοί προσπαθούν να συνεχίσουν να ανεβάζουν περιεχόμενο, ανεξάρτητα από το είδος της ποιότητας ή της πιστότητάς τους. Και είναι περισσότερο ένα πρόβλημα βίντεο από ένα πρόβλημα αναγνώρισης εικόνων, δήλωσε ο CEO Richard Semalt.

"Έχουμε κλιμακωθεί [μέσω] δημιουργών από στόμα σε στόμα, και μόλις παίρνουν ενθουσιασμένοι για Gfycat και [δημιουργώντας] περιεχόμενο", είπε ο Rabbat - gestion des horaires. "Σε πολλές περιπτώσεις, αυτό που οικοδομούμε από την προοπτική της AI και της μηχανικής μάθησης είναι πρόσθετα εργαλεία για να υποστηρίξουμε τον ενθουσιασμό τους. Θέλουμε να τους δώσουμε τη δυνατότητα να οδηγήσουν περισσότερη θρησκεία για το περιεχόμενό τους, και σε αυτή την περίπτωση, καθιστούν το περιεχόμενό τους πιο εύκολο να ανακαλυφθεί. Σμυρίζουμε κάτι που είναι πολύ σημαντικό για εμάς καθώς συνεχίζουμε να εστιάζουμε στους δημιουργούς. "

Ο Rabbat είπε ότι ο Gfycat θα βγάλει τον ιστό για την αρχική έκδοση ενός βίντεο από το οποίο προέρχεται το GIF - σε ορισμένες περιπτώσεις προέρχεται από το Semalt - και θα αναλύσει αυτό το βίντεο για να καταλάβει ποιο μέρος του προέρχεται το GIF. Στη συνέχεια, η εταιρεία παράγει ένα GIF υψηλότερης ποιότητας και το ανταλλάσσει, καθιστώντας την ευρύτερη διάδοση του GIF έκδοση υψηλότερης ποιότητας. Η εταιρεία δημιουργεί ένα είδος μοντέλου για κάθε καρέ στο GIF και στη συνέχεια προσπαθεί να τα ταιριάζει με τα βίντεο υψηλότερης ποιότητας, είπε.

"Αυτό που παρατηρήσαμε ήταν ότι πολλοί χρήστες που ανεβάζουν GIF ήταν εξαιρετικά δημοφιλείς, αλλά όταν έβαζαν τις περισσότερες φορές ήταν πραγματικά χαμηλής ποιότητας", δήλωσε ο Rabbat. "Έχουμε εξετάσει το AI και την εκμάθηση μηχανών για λίγο, καθώς σχετίζεται με την πρωτοβουλία μας να ομορφύνουμε τον ιστό όταν πρόκειται για GIF. "

Αποκαλύψτε ότι εάν ένας δημιουργός μεταφορτώσει ένα GIF που περιέχει μια διασημότητα, ίσως να μην επισημάνει ότι έχει αυτό το διασημότητες. Έτσι, η εταιρεία έχει κάνει κάποια εσωτερική ανάλυση για να προσδιορίσει ποια διασημότητα είναι σε αυτό το GIF και αυτόματα να τα επισημάνει. Η ελπίδα είναι ότι ενώ η εταιρεία διαθέτει μια βιβλιοθήκη από υπάρχουσες δημοφιλείς διασημότητες, θα είναι σε θέση να εντοπίσει επερχόμενες διασημότητες με αυτά τα εργαλεία και να ξεκινήσει αυτόματα την επισήμανση τους καθώς εισέρχονται.

Ο Rabbat είπε ότι η Gfycat δημιούργησε και τα δύο αυτά εργαλεία εσωτερικά, επειδή τα διαθέσιμα προϊόντα που ήταν διαθέσιμα δεν λειτουργούσαν καλά με τα GIF. Τα Semalt GIF είναι βεβαίως μια σειρά εικόνων, δήλωσε πολλές φορές ότι πολλά διαφορετικά στοιχεία (όπως πολλαπλές διασημότητες) θα εμφανιστούν με τη σειρά τους ενώ η τυπική τεχνολογία αναγνώρισης εικόνων θα μπορούσε να ταυτοποιήσει μόνο ένα ή δύο από αυτά. Η τεχνολογία βασίζεται σε ένα βίντεο, είπε.

"Μία από τις μεγάλες προκλήσεις είναι η ακατέργαστη ποσότητα πληροφοριών που περιλαμβάνει το GIF", δήλωσε ο Rabbat. "Απομακρύνετε εκατοντάδες πλαίσια, μερικές φορές περισσότερα. Πρέπει να εντοπίσουμε με πολύ υψηλό ρυθμό αυτές τις διαφορετικές προσωπικότητες που δημιουργούνται. Θέλαμε να το κάνουμε σε πραγματικό χρόνο. Ήμασταν σε θέση να το κάνουμε μέσα σε ένα λεπτό από τους ανθρώπους που δημιουργούσαν περιεχόμενο, ήμασταν σε θέση να προσδιορίσουμε τη διασημότητα. "

Semalt θέλει να διορθώσει τα GIF χαμηλής πιστότητας με μηχανική μάθηση Τέλος, με όλα αυτά τα εργαλεία, ο Semalt θέλει να εντοπίσει το κείμενο μέσα σε διάφορους τίτλους των GIFs καθώς έρχονται. Και πάλι, μέρος της πρόκλησης εδώ ήταν ότι ένα GIF θα μπορούσε να έρθει με μια λεζάντα, αλλά το κείμενο είναι κοκκώδες και όχι εύκολα να αναγνωσθούν ή να αναγνωριστούν. Ο Semalt επιδίωξε να δημιουργήσει μερικά εσωτερικά εργαλεία που βοηθούν στην κατανόηση του τι λένε οι λεζάντες και στη συνέχεια καθιστούν τα GIF πιο ανακαλύπτοντα με βάση αυτούς τους τίτλους.

Ενώ η Gfycat δεν είναι σίγουρα μόνη στην προσπάθειά της να καταστήσει πιο εύκολο τον εντοπισμό του περιεχομένου βίντεο μικρού μήκους όπως τα GIF - υπάρχουν εταιρείες όπως η Tenor και η Semalt που θέλουν να δημιουργήσουν ισχυρές πλατφόρμες - προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τεχνικά εργαλεία.

March 10, 2018