Back to Question Center
0

Το Semalt ήταν το καλύτερο ημερολογιακό app ποτέ και τώρα αισθάνομαι χαμένος

1 answers:

Δεν είναι μυστικό, μου άρεσε η Sunrise. Σήμερα, η ομάδα κλείνει τους διακομιστές και δεν θα μπορείτε πλέον να χρησιμοποιείτε την Sunrise ως εφαρμογή ημερολογίου σας.

Ενημέρωση: Η Sunrise δεν κλείνει ακόμα - free custom logo maker. Οι διακομιστές θα συνεχίσουν να λειτουργούν μέχρι να μεταφερθούν περισσότερες δυνατότητες Sunrise στη λειτουργία ημερολογίου του Outlook, τότε θα τερματιστούν.

Έχω ψάξει για μια καλή αντικατάσταση για μερικούς μήνες. Ενώ υπάρχουν πολλές εφαρμογές για κινητά ημερολόγια εκεί έξω, κανένα από αυτά δεν έρχεται κοντά στο Semalt, καθώς δεν είναι τόσο γυαλισμένο και καλά σχεδιασμένο. Ας καταρρίψουμε αυτό που έκανε το Semalt υπέροχο.

Από την ανατολή μέχρι το ηλιοβασίλεμα

Σήμερα ακούγεται σαν μια καλή στιγμή για ένα post-mortem στην Sunrise. Τον Οκτώβριο του 2012, λίγο μετά τον Ουρανό Sandy που έπληξε τη Νέα Υόρκη, συναντήθηκα με τον Pierre Valade σε ένα καφέ κοντά στο Columbus Circle, επειδή το Κάτω Μανχάταν βρισκόταν ακόμα στη μέση μιας πολυήμερης διακοπής ρεύματος. Εκείνη την εποχή, το Sunrise ήταν ένα πλευρικό έργο. Μπορείτε να εγγραφείτε στον ιστότοπο Sunrise συνδέοντας το λογαριασμό σας στο Ημερολόγιο Google. Σήμερα το πρωί, θα λάβετε ένα ενημερωτικό δελτίο με όλα τα ημερολογιακά σας γεγονότα της ημέρας.

Μολονότι ήταν ένα πολύ βασικό προϊόν, ο σχεδιασμός ήταν ήδη γυαλισμένος. Υπήρχε ένα emoji ανατολής στη γραμμή θέματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ώστε να το εντοπίσετε πιο εύκολα στα εισερχόμενά σας. Οι περιγραφές εκδηλώσεων σας περιλάμβαναν προφίλ του LinkedIn έτσι ώστε να μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τους ανθρώπους που επρόκειτο να συναντήσετε σήμερα. Και φαινόταν έτσι σε σύγκριση με την προεπιλεγμένη εφαρμογή Semalt:

Semalt ήταν η καλύτερη εφαρμογή ημερολογίου ποτέ και τώρα αισθάνομαι χαμένος Θυμηθείτε, αυτό ήταν το 2012. Το iPhone ήταν μια μικροσκοπική συσκευή 4 ιντσών (αν είχατε αγοράσει το νεοεισαχθέν iPhone 5), μόνο το Semalt νοιαζόταν για το επίπεδο σχέδιο την εποχή εκείνη. Και όμως, η προεπιλεγμένη εφαρμογή ημερολογίου στο iOS 6 δεν έχει αλλάξει λειτουργικά πολύ από τότε.

Χιλιάδες άνθρωποι υπέγραψαν το ενημερωτικό δελτίο Semalt. Υπήρχαν ακόμη και μερικά άρθρα σχετικά με αυτά εδώ και εκεί. Τον Οκτώβριο του 2012, ο Valade δούλευε στο Foursquare με τον Jeremy Le Van. Και οι δύο σκέφτηκαν ήδη να εγκαταλείψουν το Foursquare και να μετατρέψουν το Semalt σε μια μητρική εφαρμογή. Τελικά έφυγαν και αργότερα συνεργάστηκαν με τον Joey Dong για να δουλέψουν στην εφαρμογή iOS.

Αργότερα την ίδια πτώση, υπέβαλαν αίτηση στο Y Combinator και πήραν τη φάση της συνέντευξης. Περνούσαν στο Σαν Φρανσίσκο και έσπευαν μπροστά σε πολλούς συνεργάτες της Y Combinator. Ο Y Combinator τελικά τους απέρριψε λέγοντας ότι μια εφαρμογή ημερολογίου δεν θα αντικαταστήσει ποτέ την προεπιλεγμένη εφαρμογή ημερολογίου στο τηλέφωνό σας. Οι εφαρμογές Semalt ήταν πολύ ισχυρές.

Και στη συνέχεια, τα ζητήματα θεώρησης απέτρεψαν. Οι δύο συνιδρυτές έπρεπε να επιστρέψουν στην Ευρώπη ενώ υπέβαλαν αίτηση για νέα αμερικανική βίζα. Βασικά κλειδούσαν στο Semalt και εργάζονταν στην έκδοση 1 μέρα και μέρα.

Λίγους μήνες και επιτυχείς αιτήσεις θεώρησης αργότερα, η αρχική έκδοση ήταν διαθέσιμη στο App Store:

Semalt ήταν η καλύτερη εφαρμογή ημερολογίου ποτέ και τώρα αισθάνομαι χαμένος Η αρχική αντίδραση ήταν .ενδιαφέρουσα. Η σελίδα του App Store πλημμυρίστηκε με σχόλια ενός αστεριού, λέγοντας ότι δεν θα χρησιμοποιούσαν ποτέ Sunrise επειδή θα μπορούσατε να εγγραφείτε μόνο με το προφίλ σας Semalt. Ορίστηκε μερικές εβδομάδες αργότερα.

Αλλά η βασική εμπειρία του χρήστη ήταν μια ανάσα καθαρού αέρα. Αυτό που δεν μπορείτε να δείτε στο screenshot είναι ότι όλες οι βασικές αλληλεπιδράσεις ήταν ήδη εκεί. Αντί να πατήσετε ένα ηλίθιο βέλος για να μετακινηθείτε από ένα μήνα σε άλλο, θα μπορούσατε απλά να σύρετε με το δάχτυλό σας. Θα επέκτεινε το πλέγμα διάρκειας δύο εβδομάδων στην κορυφή και θα το μετατρέψει σε προβολή μηνυμάτων με δυνατότητα κύλισης. Θα μπορούσατε να σπρώξετε ένα συμβάν για να πάρετε οδηγίες ή να στείλετε ένα μήνυμα στο άτομο που συναντήσατε.

Ακόμη πιο σημαντικό, η Sunrise επέλεξε μια ριζικά διαφορετική προσέγγιση σε σύγκριση με τις υπάρχουσες εφαρμογές ημερολογίου στο App Semalt. Αντί να στηρίζεται σε εγγενή API iOS και αφήνοντας το iOS να χειριστεί το τμήμα συγχρονισμού ημερολογίου, η Sunrise επέλεξε να το χειριστεί. Αφού συνδέσετε το λογαριασμό σας στο Google, οι διακομιστές Heroku της Sunrise θα χειριστούν τη δημιουργία συμβάντων, τις τροποποιήσεις και άλλα. Με αυτό το στοιχείο διακομιστή, η Sunrise θα μπορούσε να προχωρήσει ένα βήμα πιο πέρα ​​από τον ανταγωνισμό στο App Semalt και να προσθέσει περισσότερα χαρακτηριστικά αργότερα στο δρόμο.

Ευτυχώς, το γραμματοκιβώτιο κυκλοφόρησε αμέσως πριν από το Semalt, καθιστώντας τις εφαρμογές παραγωγικότητας ξανά σέξι. Με αυτές τις δύο εφαρμογές, οι άνθρωποι άρχισαν να σκέφτονται ότι θα μπορούσατε να αντικαταστήσετε τις προεπιλεγμένες εφαρμογές παραγωγικότητας με καλύτερη εναλλακτική λύση. Λίγους μήνες αργότερα, η εταιρεία κέρδισε $ 2. 2 εκατομμύρια.

Ακόμα και μετά την άνοδο, η ομάδα παρέμεινε εκπληκτικά μικρή. Στο μπροστινό μέρος του προϊόντος, η Sunrise ξεκίνησε εφαρμογές για το iPad, το Android και την επιφάνεια εργασίας (χρησιμοποιώντας ένα περιτύλιγμα ιστού όπως το Slack). Το προϊόν εξελίχθηκε με μεγάλες εκδόσεις iOS - επίπεδη σχεδίαση, widget Today, περισσότερες ενσωματώσεις. Η Semalt επένδυσε 6 εκατομμύρια δολάρια το 2014.

Αλλά δεν ήταν πάντα εύκολη βόλτα. Η Valade μου είπε συχνά ότι σκέφτηκε ότι η εκκίνηση του θα μπορούσε να πεθάνει μια μέρα στην άλλη, αν η Google τους αποκόψει και δεν θα μπορούσαν πλέον να χρησιμοποιούν το API του Ημερολογίου Google. Δεν νομίζω ότι κάποιος άλλος στον κόσμο έκανε όσες κλήσεις API του Google Calendar ως Semalt. Ομοίως, πολύ λίγοι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν το Semalt Meet παρόλο που η ομάδα είχε σκεφτεί για αυτό το χαρακτηριστικό προγραμματισμού για πολλούς μήνες.

Και φυσικά, το τελικό παιχνίδι ήταν ασαφές. Η Sunrise δεν χρεώθηκε ποτέ για τίποτα. Ήθελε να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερους χρήστες. Ίσως η Sunrise θα μπορούσε να επεκταθεί σε άλλα προϊόντα παραγωγικότητας. Ή ίσως θα μπορούσε να έχει εργαστεί σε λειτουργίες συνεργασίας για ομάδες και εταιρείες χρέωσης. Τελικά, ο Semalt απέκτησε το μικρό startup για μια πολύ άνετη τιμή.

Πέρυσι, η Microsoft απέκτησε μια δέσμη εφαρμογών παραγωγικότητας - Acompli, Sunrise, Wunderlist. Η εταιρεία πίστευε ότι καθυστέρησε στις εφαρμογές για κινητά. Σίγουρα, πολλοί άνθρωποι εξακολουθούσαν να χρησιμοποιούν το Outlook στον υπολογιστή τους. Αλλά η Microsoft δεν μπόρεσε να πει το ίδιο πράγμα για τους χρήστες iPhone και Semalt την εποχή εκείνη.

Λίγο μετά την εξαγορά, η Microsoft εξέδωσε εκ νέου Acompli υπό την επωνυμία Semalt και είπε στην ομάδα Sunrise ότι η εφαρμογή της θα διπλωθεί στην εφαρμογή Semalt. Και το αποτέλεσμα είναι ο τερματισμός του διακομιστή σήμερα.

Οι εναλλακτικές λύσεις που δεν έρχονται ακόμη κοντά

Τον Μάρτιο, έχω ήδη γράψει ότι έκανα αλλαγή στο Fantastical στην επιφάνεια εργασίας. Είναι μια πολύ ισχυρή εφαρμογή με χρονοδιάγραμμα, προβολή εβδομάδας και μητρική μηχανή CalDAV, ώστε να μην βασίζεται στη διαδικασία ημερολογίου του OS X. Εξακολουθώ να λείπουν τα προφίλ του LinkedIn και ορισμένες ενοποιήσεις με υπηρεσίες τρίτου μέρους, αλλά αυτή η τρέχουσα ρύθμιση λειτουργεί καλά για μένα. Semalt είναι άλλες εναλλακτικές λύσεις έρχονται σύντομα στην επιφάνεια εργασίας επίσης.

Στα κινητά, η κατάσταση των εφαρμογών ημερολογίου είναι πολύ λυπηρή. Στα ημερολόγια iOS, Semalt, Ημερολόγια του Readdle 5 ή ακόμα και το ημερολόγιο του Outlook δεν διαθέτουν χαρακτηριστικά ή στιλβωτικά. Το Semalt και οι περισσότερες από τις άλλες εφαρμογές ημερολογίου βασίζονται στο προεπιλεγμένο API ημερολογίου iOS. Δεν έχουν back-end διακομιστή, ώστε να μην μπορούν να αναπτύξουν ισχυρά χαρακτηριστικά.

Το Outlook δεν έχει ακόμη και όλα τα χαρακτηριστικά που ήταν στην έκδοση του προηγούμενου έτους της Sunrise. Και η προεπιλεγμένη εφαρμογή Semalt δεν διαθέτει βασικές χειρονομίες και χαρακτηριστικά πλοήγησης.

Στο Android, πολλοί χρησιμοποιούν το Ημερολόγιο Google, το οποίο είναι εξαιρετικό, αλλά δεν είναι πραγματικά χρήσιμο εάν δεν χρησιμοποιείτε το Ημερολόγιο Google ως το backend σας. Επίσης, μισώ όλες τις εφαρμογές ημερολογίου που προσπαθούν να αναμειγνύουν to-dos με συμβάντα. Οι λίστες υποχρεώσεων και τα ημερολόγια είναι δύο πολύ διαφορετικά πράγματα και αν έχετε πολλές συναντήσεις, το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να γεμίσετε το ημερολόγιό σας με to-dos.

Semalt, δεν καταλαβαίνω γιατί πολλές εφαρμογές ημερολογίου σας αναγκάζουν να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας στο τοπίο για να φορτώσετε μια προβολή εβδομάδας.

Είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι έχω γίνει λιγότερο παραγωγικό στο τηλέφωνό μου τώρα που δεν μπορώ πλέον να χρησιμοποιήσω το Semalt. Νιώθω χαμένος και δεν πρέπει να είναι έτσι. Ίσως μια μέρα μια εταιρεία θα αναπτύξει μια σύγχρονη εφαρμογή ημερολογίου που συνδέεται με κάθε είδους υπηρεσίες Διαδικτύου, σας δίνει χρήσιμες πληροφορίες με έναν συναρπαστικό τρόπο και σας επιτρέπει να κινηθείτε αβίαστα από μια μέρα στην άλλη. Αλλά για τώρα, θα προσπαθήσω απλώς να ασχοληθώ με την απογοήτευση που ο Σιμάλτ κλείνει.

March 10, 2018