Back to Question Center
0

Semalt: Μείνετε ασφαλείς από ό, τι κάνουν οι χάκερ με συμβιβαστούς ιστότοπους WordPress

1 answers:

Συχνά ακούμε για τις ιστοσελίδες που στοχεύουν οι χάκερ και οι spammers. Οι περισσότεροι webmasters υποθέτουν ότι, αν δεν υπάρχουν δεδομένα για να κλέψουν, όπως στοιχεία πιστωτικών καρτών ή τραπεζικές πληροφορίες, η συμβιβαστική τους θέση δεν έχει σημασία. Δυστυχώς, είναι λάθος καθώς οι χάκερ μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα με τους ιστότοπους του WordPress.

Τα σημαντικότερα πράγματα που οι hackers ή οι spammers μπορούν να κάνουν με τον ιστότοπό σας περιγράφονται παρακάτω από τον Ryan Johnson, έναν κορυφαίο εμπειρογνώμονα του Semalt - giochi per giardino plastica.

Αποσυνδεδεμένοι ιστότοποι και λήψη τους εκτός σύνδεσης:

Οι πιο συχνά, οι χάκερ ή οι spammers αντικαθιστούν το περιεχόμενο και τα άρθρα σας με το δικό τους. Για παράδειγμα, ορισμένες ιστοσελίδες ειδήσεων επιτίθενται και το πολιτικό τους περιεχόμενο αντικαθίσταται από άρθρα σχετικά με την τρομοκρατία. Οι χάκερ απλά χαιρόμαστε ότι έχουν επιτεθεί στις τοποθεσίες σας και δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για να αποκρύψετε τι έκαναν. Όποιος επισκέπτεται τον ιστότοπό σας θα γνωρίζει ότι ο ιστότοπός σας έχει παραβιαστεί. Ένα παράδειγμα του κατακερματισμένου ιστότοπου είναι το opennet.net. Για τους χάκερ που αντικαθιστούν το περιεχόμενό σας με προπαγάνδα, ο ιστότοπός σας είναι ο χώρος για δωρεάν διαφήμιση.

Αποστολή Ανεπιθύμητης αλληλογραφίας:

Οι χάκερ συνεχίζουν να στέλνουν ανεπιθύμητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε μεγάλο αριθμό ατόμων που χρησιμοποιούν τις πληροφορίες σας, όπως ονόματα χρηστών ή κωδικοί πρόσβασης. Η στατιστική αποκαλύπτει ότι το 54% όλων των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποστέλλονται ή λαμβάνονται είναι spam..Μια άλλη αναφορά έρευνας δείχνει ότι οι χάκερ συμβιβάζουν πολλές ιστοσελίδες WordPress και τις χρησιμοποιούν για να στέλνουν ανεπιθύμητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε πολλούς χρήστες κάθε μέρα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι υπεύθυνοι ιστού δεν γνωρίζουν καν ότι οι ιστότοποί τους έχουν πληγεί από χάκερ. Μπορούν επίσης να παρατηρήσουν ότι οι ιστοσελίδες επιβραδύνουν και οι αιχμές στον εξυπηρετητή έχουν γίνει ένα κοινό πρόβλημα. Οι επιτιθέμενοι παίρνουν δύο βασικά οφέλη από αυτό το πράγμα: πρώτον, χρησιμοποιούν τους πόρους του διακομιστή σας δωρεάν. Δεύτερον, καταστρέφουν τη φήμη σας σε απευθείας σύνδεση και καταστρέφουν την κατάταξη του ιστότοπού σας στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

Κακόβουλες ανακατευθύνσεις:

Οι χάκερ ή οι spammers συμμετέχουν επίσης σε κακόβουλες δραστηριότητες. Οι ανακατευθύνσεις είναι αποτελεσματικές για να διοχετεύσουν την κυκλοφορία σε διάφορες κακόβουλες και επιβλαβείς ιστοσελίδες. Οι χρήστες δεν γνωρίζουν καν ότι αυτό συμβαίνει σε αυτούς και είναι συνηθισμένο όταν οι διαφημίσεις σας δεν εμφανίζονται σωστά. Οι επιτιθέμενοι επωφελούνται από τις ανακατευθύνσεις και στέλνουν υψηλής ποιότητας κίνηση στις δικές τους ιστοσελίδες. Το κίνητρό τους είναι να βελτιώσουν την ταξινόμηση των μηχανών αναζήτησης των ιστότοπων τους και να διαδώσουν κακόβουλο περιεχόμενο στο διαδίκτυο.

Φιλοξενία σελίδων phishing:

Οι χάκερ χρησιμοποιούν σελίδες ηλεκτρονικού "ψαρέματος" για να ξεγελάσουν τους επισκέπτες ώστε να παρέχουν ιδιωτικές ή ευαίσθητες πληροφορίες. Τις περισσότερες φορές μιμούνται την τράπεζα ή τους λιανοπωλητές και προσπαθούν να μας δώσουν πληροφορίες όπως τα ονόματα χρήστη και τους κωδικούς πρόσβασης. Κλέβουν επίσης τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας μας χρησιμοποιώντας αυτές τις σελίδες ηλεκτρονικού "ψαρέματος". Οι χάκερ συλλαμβάνουν πολλές πληροφορίες σχετικά με το διάσημο site του WordPress και ένα παράδειγμα σελίδας phishing είναι το eff.org.

Εξοικονόμηση λογισμικού:

Το Ransomware είναι ένα κακόβουλο πρόγραμμα που μπορεί να εμποδίσει την πρόσβαση στον ιστότοπό σας και σας ζητά να πληρώσετε λύτρα αν θέλετε να έχετε αποκατασταθεί η πρόσβαση. Οι χάκερ χρησιμοποιούν το ransomware ως τον τρόπο κερδοσκοπίας και επιτίθενται σε πολλές ιστοσελίδες και ιστολόγια. Για να αποτρέψετε επιθέσεις ransomware, θα πρέπει να έχετε αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σας. Εάν έχετε τα αρχεία αντιγράφων ασφαλείας, ίσως χρειαστεί να πληρώσετε τα λύτρα στους χάκερς, καθώς δεν θα σας επιτρέψουν να χρησιμοποιήσετε τον ιστότοπό σας WordPress για επαγγελματικούς σκοπούς.

Ανεξάρτητα από το είδος της επιχείρησης που κάνετε και την επισκεψιμότητα του ιστότοπου WordPress, οι χάκερ ή οι επιτιθέμενοι μπορούν εύκολα να καταλάβουν πώς να χρησιμοποιούν τις ιστοσελίδες σας για προσωπικούς λόγους.

November 29, 2017